Haberler

Yıldırım Federasyonu Suçladı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Kendisinin İsteğiyle 2000-2001 Sezonunun Son Haftasında Cihan Oskay'ın Samsunspor'a Para Götürdüğü ve Trabzonsporlu Bazı Futbolculara da Galatasaray Maçı İçin Teşvik Primi Teklif Ettiği Yönündeki İddiaların Gerçek Olmadığını Açıkladı. Yıldırım, "Bu Kadar Pisliğe Batılmış Bir Ortamda Futbol Federasyonu Bunun Altından Kalkamaz. Çünkü İşin İçinde Onlar Var" Dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kendisinin isteğiyle 2000-2001 sezonunun son haftasında Cihan Oskay'ın Samsunspor'a para götürdüğü ve Trabzonsporlu bazı futbolculara da Galatasaray maçı için teşvik primi teklif ettiği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını açıkladı. Yıldırım, "Bu kadar pisliğe batılmış bir ortamda Futbol Federasyonu bunun altından kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var" dedi.

Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yöneticiler ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ile düzenlediği basın toplantısında iddialarla ilgili açıklamalar yapan Yıldırım, sporda temiz bir toplum için herkesi göreve çağırdı.

Devletten Türk futbolundaki şike ve teşvik iddialarıyla ilgili detaylı bir araştırma yapmasını, bu araştırmanın sadece federasyona bırakılmamasını isteyen Yıldırım, şunları söyledi:

''Bunu çözecek devlettir. Bu kadar pisliğe batılmış bir ortamda Futbol Federasyonu bunun altından kalkamaz. Çünkü işin içinde onlar var. Onların olduğu bir yerde temizlik olmaz. Bu temizliği ancak devletin teftiş kurulları veya oluşturacağı kurullar çözebilir. Biz buna hazırız diğer kulüplerin de hazır olduğuna inanıyorum. Federasyon buna hazırlıklı olması lazım. Devleti de bu göreve çağırıyorum.''

Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Koç da "Telegol programının basın ilke ve etik kurallarını ihlal ettiğini vurgulayarak, ''Pazartesi akşamı Star TV Kanalı'nın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2000-2001 sezonundaki şampiyonluğu ile ilgili olarak asılsız iddialara yer verilmiştir. Telegol Programı'nda Fenerbahçe Spor Kulübü zan altında bırakılmıştır'' diye konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'ne herhangi bir söz hakkı verilmediğinden yakınan Koç, program sunucusunun Başkan Aziz Yıldırım ile görüşmediğini ifade etti.

Fenerbahçe Kulübü Hukuk ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, televizyon kanalındaki programın yayınıyla ilgili olarak da Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) nezdinde hem kulübün, hem başkan Yıldırım'ın gereken başvuruları yapacağını bildirdi.

Mosturoğlu, olayın perde arkasının aydınlatılması doğrultusunda yasaların cevap verdiği ölçüde savcılığa suç duyurusu yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''2000-2001 sezonundaki Samsunspor-Fenerbahçe maçına ilişkin olarak, futbol federasyonu yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran'ın 2005-2006 sezonuna ilişkin iddialarıyla ilgili olarak, futbol federasyonuna, Başbakanlığa, Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısına başvuruda bulunmuştuk.

Şaşırtıcıdır ki federasyon, meczup dediğimiz şahsın saçmalıklarına soruşturma başlatırken, kendi yönetim kurulu üyesinin, röportajı yapan gazeteciler tarafından da doğrulanan beyanlarına, futbol kulübünün araştırma yapılması istemine bugüne kadar maalesef cevap vermemiştir. İsteğimiz bizim ile ilgili ne kadar iddia varsa araştırılması, ancak geçmişte olduğu gibi bunun sürüncemede bırakılmamasıdır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title