Haberler

Yıldırım Demirören, Şampiyon Futbolcularla Bir Araya Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları ve teknik heyetiyle bir araya geldi.

TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen etkinlikte Demirören'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yardımcısı Tayfur Havutçu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, Ampute Milli Takımı'nın oyuncuları ve teknik heyeti katıldı.

Etkinlikte konuşan Demirören, milli oyuncuların rahat kamp yapması için tesisleri açtıklarını ve bunun ödülünü aldıklarını belirterek, "İşitme Engelliler Milli Takımımız tüm hazırlıklarını Riva'da yaptı, Samsun'da olimpiyat şampiyonu oldu. Ampute Milli Takımımız da Avrupa şampiyonluğuna giden yolda 5 kez Riva'da kampa girdi." ifadelerini kullandı.

Demirören, yürekleriyle tarih yazan ve tüm Türkiye'nin kalbini fetheden kahramanlarla bir araya geldiklerini kaydederek, "Özellikle futboldan basketbola, voleyboldan güreşe, halterden boksa gösterdiği ilgiyle tam bir sporsever olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ampute Milli Takımı'na verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

TFF Yönetim Kurulu olarak her zaman Ampute Milli Takımı'nın yanında olduklarını aktaran Demirören, şunları söyledi:

"Bu süreçte, Bedensel Engelli, İşitme Engelli, Görme Engelli ve Özel Sporcular federasyonlarına toplam 11 milyon 400 bin lira destek verdik. Bu rakam, son 10 yılda 15 milyon 200 bin lira, ki bu tablo sağlanan katkının önceki yönetimlere göre bizim dönemimizde 3 kat artması anlamına geliyor. Ayrıca başarılı takımlarımıza toplamda 420 bin lira prim verdik. Toplamda 13 milyon 120 bin lira katkı yaptık. Bu sporcularımız, daha fazlasını hak ediyor. Elbette desteğimiz artarak devam edecek. Kurduğumuz Engelliler Koordinasyon Kurulu, Avrupa'da örneği bulunmayan, UEFA bünyesindeki diğer ülke federasyonları için bir rol model olmuştur."

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nı Antalya'dan Riva'ya aldıklarını hatırlatan Yıldırım Demirören, şöyle konuştu:

"Sizler burada sahaya çıkarken, A Milli Futbol Takımımız İzlanda maçımız için Antalya'ya kampa gitti. Evimizi boşalttık, ev sahibi sizleri yaptık. Sizler bizi, bizim duygularımızı, gururumuzu yücelten kişilersiniz. Sizler onur şampiyonlarısınız. Şu an dünyanın konuştuğu örnek sporcularsınız. Daha önce başarılı takımlarımızı ödüllendirdiğimiz gibi sizleri de ödüllendireceğiz. Bunun adı prim değil; alın terinizin, emeklerinizin takdir edilmesidir. İlk yönetim kurulu toplantımızda Ampute Milli Takımımızın bu başarısıyla ilgili gerekli kararları önceki yıllarda olduğu gibi muhakkak çıkaracağız."

Başarıda değil başarıya giden yolda oyuncuların yanında olduklarını anlatan Demirören, takım kaptanı Osman Çakmak'a seslenerek, "Osman kaptan son uzatma dakikalarında o golü atmasa, Allah göstermesin siz şampiyon olmasanız, biz yine yanınızda olacaktık. Ancak bir konu bizi üzüyor. Bir söz vardır; tenceredeki yemekten pişiren değil, tabaktakini yiyen faydalanır. Kimse görmek istemese de biz Futbol Federasyonu olarak 5 yıldır yemeği yiyen değil, hep pişiren olduk. Takdir beklemiyoruz ama iyi şeyler yaparken bile bu kadar acımasız eleştiriyi de hak etmiyoruz. Sporcu kardeşlerim; gelecek yıl katılacağınız Dünya Kupası'nda sizlere şimdiden başarılar diliyorum. Osman kaptan aynı kupayı bekliyoruz. Bizlere milli ruh örneği gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ruhun A Milli Takımımız ve diğer branşlara örnek olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Uztürk: "İş birliğinin önümüzdeki yıllarda da süreceğine inanıyorum"

TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk ise TFF ile iş birliğinin sadece bu şampiyona sırasında olmadığını ve daha önce başlayan ilişkinin artarak devam ettiğini dile getirdi.

Federasyonlarının 18 spor dalında faaliyet gösterdiğini ve birçok başarıya imza attığını vurgulayan Uztürk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ve Sayın Spor Bakanımızın yakın ilgisiyle ve güçlü bir moralle devam ediyoruz. Federasyonumuzun aslında tüm engellileri kapsayan, içerisinde spor alanlarının da olacağı bir kompleks çalışması vardır. 4 engelli federasyonun yararlanabileceği bu projeyle engelli sporuna dev bir tesis kazandıracağız. Avrupa Şampiyonası öncesi büyük bir disiplin ve özveriyle çalışan Riva'daki tüm personele şahsım, yönetim kurulu ve milli takım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu iş birliğinin önümüzdeki yıllarda da süreceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Arif Ümit Uztürk, konuşmasının ardından Yıldırım Demirören ile Cengiz Zülfikaroğlu'na plaket takdim etti.

Etkinlik öncesinde TFF Başkanı Demirören ile A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun baş başa bir süre sohbet ettiği görüldü.

Kaynak: AA / Spor

Yıldırım Demirören Riva Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title