Haberler

Yıldırım'dan Kocaoğlu'na Katrilyonluk Mal Çağrısı

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek, 12 Eylül Askeri darbesiyle el konulan Balçova Belediyesi’nin mallarını Balçova’ya iade etmesini istedi.

AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenerek, 12 Eylül Askeri darbesiyle el konulan Balçova Belediyesi'nin mallarını Balçova'ya iade etmesini istedi. Yıldırım, "İl Özel İdaresi'nin mallarını isteyen Kocaoğlu, 12 Eylül darbesiyle el konulan, adeta gasp edilen Balçova'nın mallarını iade etmeyi düşünüyor mu?" diye sordu. Darbeciler Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanıp suçlu bulunduklarına dikkat çeken Yıldırım, Balçova Barajı, Teleferik Tesisleri ve Grand Plaza Otel başta olmak üzere, Balçova'ya ait olan katrilyonluk tesisler ve arsaların bir an önce Balçova Belediyesi'ne devredilmesi gerektiğini söyledi.

İl Özel İdaresi'nin mallarının paylaşımı nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak ile gerginlik yaşayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Balçova'dan çağrı var. AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin hemen ardından kapatılan Balçova Belde Belediyesi'nin o günkü adıyla İzmir Belediyesi'ne devredilen taşınmazlarının iadesini istedi. 12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapisle cezalandırıldığına dikkat çeken Yıldırım, "Bu karar, sadece darbecileri değil; 12 Eylül Darbesi'ni de mahkum etmiş, geçersiz kılmıştır. Mahkemenin verdiği bu tarihi kararla 12 Eylül Darbesi meşruiyetini kaybetmiştir. Bu durum, 12 Eylül'ün haksız uygulamalarını da kapsamaktadır. Bu uygulamalardan biri de Balçova'nın mallarıdır. Esasında, Balçova'da 12 Eylül darbesinin mağdurlarındandır. Madem darbe mahkum edildi, şimdi sıra mağduriyetleri gidermeye gelmiştir. Darbenin mağdurlarından olan Balçova'nın mağduriyetini gidermenin yolu da mallarının iadesiyle olacaktır" diye konuştu.

"BUNUN ADI GASP"

12 Eylül'ün darbeci yönetiminin, İzmir'de ilk iş olarak belde belediyelerinin başkanlarını değiştirdiğini anlatan Yıldırım, dönemin Balçova Belediye Başkanı Saim Katırcıoğlu'nun da görevden alınan başkanlardan biri olduğunu ifade etti. Bağımsız olarak girdiği seçimi, halkın büyük teveccühü ile kazanmış olan Katırcıoğlu'nun yerine darbecilerin bir emekli karacı albayı başkanlık koltuğuna oturttuğunu vurgulayan Yıldırım, "Darbecilerin Balçova Belediyesi'ne atadıkları karacı albay da kısa sürede görevden alınarak, Tahsin Şahinkaya'nın torpiliyle havacı bir albay koltuğa oturtuldu. Bu kişi, Balçova halkına danışmadan, Balçova Belediyesi'nin kapatılması yönünde imza vererek, Belediye'nin kapanmasına neden olmuştur" dedi. Belediyenin kapanmasının ardından, Belediye'ye ait taşınmazların da o zamanki adıyla İzmir Belediyesi'ne devrolunduğunu anımsatan Yıldırım, bunların başında Balçova Barajı, şu an Ekonomi Üniversitesi olarak kullanılan Grand Plaza Otel ve arsası ile Balçova Belediyesi'nin ambleminde de yer alan Teleferik Tesisleri olduğunu ifade etti. Bugünkü değerleri katrilyonlarla ifade edilen bu malların Balçova'ya ait olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirten Yıldırım, "Büyükşehir Yasası ile gasp edilen bu mallar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. 12 Eylül mahkum edildiğine göre, ortada bir haksızlık hatta gasp olayı vardır. Büyükşehir Belediyesi, darbe ile elde ettiği bu malları acilen Balçova'ya devretmelidir. Her ortamda Özel İdare'ye ait malları isteyen Başkan Aziz Kocaoğlu, önce Balçova'nın mallarını iade etmelidir. Balçova Belediyesi borç batağındayken, katrilyonluk mallarının Büyükşehir'de olması, tam bir tezat oluşturmaktadır" dedi.

"BİZDEN ÖNCE ÇALKAYA İSTEMELİ"

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın bu sürece sessiz kalmasına anlam veremediklerini belirten Yıldırım, "Bizden önce Çalkaya'nın Balçova Belediyesi'nin gasp edilen mallarını geri istemesi gerekiyordu. Sayın Başkan eğer bu yönde bir adım atarsa, AK Parti Grubu ve teşkilatı olarak yanında olacağımızı, mücadelesine destek vereceğimizi açıkça ifade ediyoruz. Balçova Belediyesi'nin amblemindeki iki simgeden biri olan teleferiğin yeniden Balçova'ya kazandırılması, ilçeye yapılacak en büyük hizmetlerden biridir" dedi.

Balçova Belediyesi'nin gasp edilen malları nedeniyle varlık içinde yokluk çektiğini de ifade eden Yıldırım, "Konuyu en iyi bilenlerden biri de dönemin görevden alınan seçilmiş belediye başkanı Sayın Saim Katırcıoğlu'dur. Sayın Başkan Çalkaya, destek istemesi halinde Sayın Katırcıoğlu'nun kendisine yol göstereceğine inanıyorum. Yeter ki bu yönde bir adım atılsın" diye konuştu. Balçova'nın kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini ayrıca Balçova Belediyesi'nin de buradan elde edeceği gelire ihtiyacı olduğunu söyleyen Yıldırım, "2013 yılını 40 milyon lira bütçeyle kapatan Balçova Belediyesi'nin bugün itibariyle borcu 30 milyon liraya yaklaşmıştır. Belediye, borçlardan dolayı çalışanların maaşını ödemekte zorlanmaktadır. Maaşlar, gecikmeyle ödenmektedir. Oysa, bu taşınmazlar ve yine 12 Eylül darbesiyle el konulan arsalar Balçova'ya kazandırılır doğru da yönetilirse, ilçenin ekonomik hiçbir sorunu kalmaz" şeklinde konuştu.

"TELEFERİK 8 YILDIR KAPALI"

Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan Teleferik Tesisleri ile etrafındaki donatıların ve arsaların kaderine terk edildiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Balçova Teleferik Tesisleri, yaklaşık 8 yıldır kapalı. Tesisin etrafında yapımına 1973 yılında başlanan ve 1980 yılında büyük ölçüde bitirilen muhteşem deniz manzaralı motel ve sosyal tesislere ise çürümeye terk edilmiş durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı Azizi Kocaoğlu, bir gazeteye verdiği röportajda, tesislerin ve bölgenin turizm açısından paha biçilemez olduğunu vurgulamış ve burayla ilgilenebilecek vakitlerinin olmadığı itirafında bulunmuştur. Biz de diyoruz ki, ilgilenemedikleri bariz ortada olan tesisleri Balçova'ya devretsinler. Balçovalı ilgilenir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Ak Parti Balçova Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

MURAT TÜRK:

BALÇOVA KAYBETMEYE MAHKUM KISACASI İZMİR MAHKUM BU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BU ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE İZMİR KÖY BALÇOVA KÖYCÜK KALIR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title