Haberler

Yıldırım'da Binlerce Kişiyle Özel Teravih

Yıldırım Belediyesi, İslam aleminin özlemle beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının maneviyatını yansıtacak etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturuyor.

Yıldırım Belediyesi, İslam aleminin özlemle beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayının maneviyatını yansıtacak etkinlikleri ilçe sakinleriyle buluşturuyor.

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü'nün ortak çalışmasıyla Emirsultan Meydanı'nda, 'Seccadeni Al Gel' adlıyla gerçekleştirilen teravih namazında Yıldırımlılar, Ramazan ayının manevi iklimini yaşadı. Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması dünya birincileri Bünyamin Topçuoğlu, Yavuz Mutlu, Muhammed Recep ve Abdurrahman Bozan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan geceye Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Antalya Valiliği'ne ataması gerçekleşen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen ve binlerce Bursalı katıldı.

Ramazan'ın yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı en güzel ay olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Ramazan'ın rahmeti ve bereketini, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamalıyız. Ramazan, maddi ve manevi tüm güzellikleri ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte paylaştığımız bir ay" dedi.

Yıldırım Belediyesi olarak bu sene Ramazan'ı kendine has kültürü ile birlikte zenginleştirerek ilçe sakinlerine sunmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu mübarek ayda birlik, beraberlik ve dayanışma duygularına katkı koymayı çok önemsiyoruz. Bu vesile ile Emirsultan Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kardeşimizle bir araya gelerek, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincileri tarafından Enderun usulü teravih namazını kıldık. Tüm dünyaya Ramazan ayının birleştirici ruhunu bir kez daha göstermiş olduk" diye konuştu.

"UNUTULMAZ BİR RAMAZAN YAŞANACAK"

Yıldırım Belediyesi'nin hazırladığı kültür-sanat takvimiyle ilçe sakinlerine unutulmaz bir Ramazan ayı yaşatacaklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, etkinlikler hakkında bilgi verdi. Ramazan ayı boyunca Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde yapılacak etkinliklerin yanı sıra mahallelere giderek programları götüreceklerini aktaran Başkan Edebali, "Ramazan boyunca her salı Ramazan ilahileri, her çarşamba geleneksel Türk tiyatrosu, her perşembe önemli konuklar ile sohbet ve cuma günleri ile hafta sonları da ilahi konserleri ile şiir programları düzenlenecek. Sahne olma özelliğine sahip TIR ile de 27 farklı mahallede Ramazan coşkusu yaşanacak. TIR'ın gideceği mahallelerde ayrıca çocuklar için şişme oyun parkları kurulacak. Ahmet Özhan, Engin Noyan, Hikmet Anıl Öztekin, Adem Topal, Cengiz Küçükayvaz ve İbrahim Sadri, Dursun Ali Erzincanlı, Kahraman Tazeoğlu gibi isimler Yıldırımlılar ile Cazibe Merkezi'nde buluşacak" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Antalya Valiliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title