Haberler

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Üniversitenin Çubuk Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde, üniversitenin Türk Müziği Devlet Konservatuvarı orkestrası ve ilçenin yerel sanatçılardan Ilgazlı Oğuz tarafından konser verildi. Daha sonra Çubuk Seğmen ekibi tarafından Ankara Yöresine ait halk oyunları gösteriler sunuldu.

YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, burada yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilerinin üniversitenin vizyonunu gerçekleştirecek olan öncüler olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin en az aileleri kadar kendileri için de değerli olduğunu vurgulayan Doğan, mezun olan hiçbir öğrencinin üniversiteyle bağını kesmemesini ve hatta daha da güçlü bir şekilde bağlanmasını istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç bir üniversite olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesini tercih ettiğiniz için ben hepinize teşekkür ediyorum. Karşınıza çıkacak bütün engelleri, problemleri aşacaksınız diye düşünüyorum. Ben iyi bir eğitim gördüğünüzü ve iyi bir dönem geçirdiğinize inanıyorum. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ekonomik, sosyal, kültürel açıdan ülkemizin lider pozisyonunu kavramış bir üniversitedir. Türkiye'ye yeni ufuklar açmayı hedeflemiş olan üniversitemiz sadece ülkemizde değil, tarihi, sosyal, kültürel anlamda bizim ile iletişim içerisinde olan bütün bölge ülkelerindeki gençleri uluslararası bilimsel arenaya hazırlamayı hedeflemiş bir üniversitedir. Umuyorum ki birçoğunuz lisans üstü eğitimlere devam ederek bu çıtayı daha da ileriye taşıyacaksınız. Üniversitemizin vizyonunda da olduğu gibi sadece kendisi için değil bütün üniversiteler için akademisyen yetiştireceğiz ve bunun öncüleri de inşallah sizler olacaksınız."

Konuşmasında öğrencileri Yıldırım Beyazıt Mezunları Derneği'ne üye olamaya davet eden Doğan, bundan sonraki hayatlarında karşılaştıkları her türlü soruna birlikte çözüm yolları bulacaklarını dile getirerek, "İyi bir eğitim almak, iyi bir kariyer ve akademik eğitim yapmaktan daha önemlisi, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir evlat ve en önemlisi de iyi bir insan olmaktır. İşte biz size eğitim ve öğretimin yanında bunları verdiğimize inanıyorum" dedi.

Yıldırım Beyazıt Vakfı'ndan her yıl 500 öğrenciye burs verildiğini hatırlatan Doğan, bu konuda kendilerine destek olan vakıf başkanı Ahmet Öztürk'e de teşekkür etti.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Veli Çelik de mezunlarını bırakmayacaklarını ifade ederek, yeni düzenlemeyle çok sayıda AR-GE bölümü açacak firma olduğunu ve mezunlarını bu konuda yetiştirmek istediklerini aktardı.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ise törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı temsilen katıldığını ve kendilerinin selamlarını getirdiklerini ifade ederek, YBÜ'nün Çubuk'ta eğitime başlamasının ve mezuniyet törenlerinin yerleşkede yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Rektör Doğan, üniversiteyi birincilikle bitiren Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi Tuğba Şimşek'e hediyesini takdim etti.

Protokol üyeleri daha sonra sırayla dereceye girenlere diploma ve plaketlerini verdi.

Elektrik, elektronik, bilgisayar ve makine olmak üzere toplam 320 öğrencinin mezun olduğu tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Beyazıt Metin Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title