Haberler

Yıldırım Belediyesi sokak hayvanlarına kucak açıyor

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi, sokak hayvanlarına şefkat elini uzatarak sevimli dostların barınması ve tedavisinin yanı sıra onları sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmalarını sağlıyor.

Sokak hayvanlarının özellikle tedavisi ve sahiplendirilmesi konusunda duyarlı çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, tüm canlıların yaşama hakkına saygı duyan anlayışla çalışmalar yürütüyor. Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi'nde son 1 yılda 10 bin 862 hayvanın tedavi edilmesi sağlanırken, 811 hayvan da sahiplendirilerek yeni yuvalarında rahat yaşama kavuşturuldu. Sokaklardan 3 bin 172 sahipsiz hayvan toplanırken, tedavi ve kuduz aşısı uygulaması yapılarak olası olumsuz durumlarında önüne geçildi. Merkezde kontrolleri yapılan sahipsiz sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından muayene edildikten sonra iç, dış ve antiparaziter tedavi ile kuduz aşıları yapılarak 849 kısırlaştırma işlemi de uygulandı.

Yıldırım Belediyesi olarak bir yandan şehrin doğasını korurken diğer yandan da şehirde yaşayan canlılara sahip çıkılması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bizim toplum olarak en önemli hasletlerimizden birisi merhamet duygusudur. Bu da sadece insanlarla sınırlı değil, tüm canlıları kapsayan bir merhamet anlayışıdır. Dün olduğu gibi bugün de bu duygularımızı yaşatmaya devam ediyoruz. Yaz aylarıyla beraber yükselen sıcaklarda sevimli dostlarımız yaşamın kaynağı olan suyu bulmakta zorluk yaşıyorlar. Bu doğrultuda bizler yerel yönetim olarak muhtelif bölgelerde mama ve su odakları oluştururken, vatandaşlarımız da evlerinin önüne su kabı koyarak sokak canlıları için büyük bir iyilik yapmış olurlar. Bizlerin yapacağı bir kap iyilik onlar için çok büyük olur. Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın şehri Yıldırım'da insanlarımızın birbirine gösterdiği sıcak duyguları, şehrimizin ayrılmaz parçaları olan sokak canlılarına da göstereceğine eminim" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi olarak sokak canlılarının sahiplendirilerek birer yuva bulması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Oktay Yılmaz, "Buradaki merkezimiz, can dostlarımız için her türlü imkanı bünyesinde barındırıyor. Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca, 3 bin 172 başıboş sokak hayvanını toplayarak, 811'ini sahiplendirdik. Yine göreve geldiğimiz günden bu yana 10 bin 862 hayvanı tedavi ettik. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Hemşehrilerimiz yeni bir hayvan edinmek yerine şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler" ifadelerini kullandı. Öte yandan sokak hayvanlarını sahiplenerek sokaktan kurtarmak isteyen vatandaşlar, Cumalıkızık'taki Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi'ne giderek veya Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'nden bilgi alarak onları sıcak bir yuvaya kavuşturabilirler. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title