Haberler

Yıldırım Belediyesi'nden genç mucitlere tam destek

Güncelleme:

İlçenin bilim yuvası olan ve geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bursa Teknik Üniversitesi'yle (BTÜ) çeşitli alanlarda iş birliği yapan Yıldırım Belediyesi, özellikle üniversite çatısı altında yürütülen milli teknoloji çalışmalarına güçlü destek veriyor.

Bursa Teknik Üniversitesi'ni ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; kendi ürettikleri insansız hava araçları, insansız su altı araçları, elektrikli ve otonom araçlarla, TEKNOFEST 2021 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ve TÜBİTAK yarışlarına katılacak olan öğrencilerle bir araya geldi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'le birlikte teknoloji atölyelerini ziyaret eden Başkan Yılmaz, yakından incelediği çalışmalarla ilgili öğrencilerden bilgi aldı. Kendisi de makine mühendisi olan Başkan Oktay Yılmaz, teknik konularda öğrencilerle sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu.

'GENÇLER GELECEĞİMİZ…'

Başarılı çalışmalarından dolayı gençleri tebrik eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Türkiye son yıllarda, milli teknoloji alanında büyük sıçrama yaptı. Bursa Teknik Üniversitemiz de ortaya koyduğu çalışmalarla ülkemizin milli teknoloji hamlesine çok önemli katkılar sağlıyor. Bugün Rektörümüzle birlikte teknoloji atölyelerini gezip, öğrencilerimizin çalışmalarını inceledik. Gençlerimizin tamamen kendi imkânlarıyla, yerli yazılım ve malzeme ile ürettikleri teknolojik araçları görünce gurur duyduk. Böyle gençlerimiz olduğu sürece ülkemizin geleceği emin ellerde demektir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi olarak eğitime, gençlere ve milli teknoloji hamlesine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, "Gençler bizim geleceğimiz. Onlara yapılan her yatırım geleceğe yapılmış yatırımdır. Üreten, çalışan, alın teri döken her gencimizin yanındayız. Bursa Teknik Üniversitemize ve üniversiteli gençlerimize de elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz. Gençlerimizin yaptığı insansız hava araçları, elektrikli ve otonom araçlar ülkemizin milli teknoloji hamlesinde çok önemli yer tutan TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarına katılacaklar. Tabi bu yıl TEKNOFEST'in insansız hava araçları alanındaki yarışmalarının Bursa'da yapılacak olması da bizler için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Elektrikli ve otonom araçlar alanında da üniversitemizden 3 takımımız hem TEKNOFEST hem de TÜBİTAK yarışmalarında boy gösterecek. Biz de gençlerimizin hayallerine ve emeklerine destek vermek için Haciwatt aracının üretimine elimizden gelen katkıyı sunduk. Bunun dışında üniversitemizden ve gençlerimizden gelen her talebi karşılamaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'YILDIRIM ARTIK ÜNİVERSİTE KENTİ'

Bursa Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri iş birliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, "Yıldırım artık bir üniversite şehri. Bursa Teknik Üniversitesi, iki kampüsü ve sosyal yaşam alanları ile birlikte Yıldırım'ın çehresini değiştirecek en önemli değerlerimizden bir tanesi. Biz de Yıldırım'ın üniversite kenti kimliğini güçlendirecek çalışmalara öncelik veriyoruz" diye konuştu. Yıldırım Belediyesi'nin birçok konuda kendilerine destek verdiğini belirten Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, "Yıldırım Belediyemiz ve Başkanımız Oktay Yılmaz, bugüne kadar bizlerden hiç desteklerini esirgemedi. İki kurum arasındaki güçlü iş birliği ve uyum kentimize ve ülkemize artı değer katıyor. Ben desteklerinden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldırım Belediyesi Yıldırım Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title