Haberler

Yıldırım Belediyesi dönüşümden 'Doğru plan ve uygulama' metoduyla 4 milyon kar etti

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi dönüşümden 'Doğru plan ve uygulama' metoduyla 4 milyon kar etti

BURSA Yıldırım Belediyesi, '2022 Tapu ve Dönüşüm Yılı' kapsamında imar uygulama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 17 bina ve 37 bağımsız bölümden oluşan yıkımın çalışmaları başladı. 'Doğru plan ve uygulama' metoduyla 4 milyonluk kamulaştırma bedelini ödemekten Yıldırım'ı kurtardık" dedi.

İmar kanunu değişikliğiyle kentsel dönüşümün önündeki yapısal sorunların ortadan kaldırılmasının ardından Yıldırım'daki kentsel dönüşüm hamlesi ivme kazandı. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi'nde özel sektör eliyle gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında 17 bina ve 37 bağımsız bölümden oluşan yıkımın çalışmaları başladı. Yıldırım'da yıllardır plansız göçün beraberinde getirdiği imar ve yapılaşma problemlerinin bir türlü çözülemediği gibi adeta bir keşmekeşe dönüştüğünü aktaran Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz, "Göreve başladığımız 2019 yılında imar uygulama planlarına kalıcı çözüm bulmak için Ankara'ya gittik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşüp Yıldırım'ın sıkıntılarını ve çözüm önerilerimizi anlattık. Bakanlığın ortaya koyduğu irade ile İmar Kanunu'nun 18. maddesinde değişikliğe gidildi ve yasa değişikliği ile imar uygulama planlarına kalıcı çözüm getirildi. Yıldırım Belediyesi olarak biz de ilçemizde hizmetin önündeki en büyük engeli kaldırdık. Dün olduğu gibi şimdi de arkadaşlarımızla birlikte Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak imar uygulama planlarını hayata geçiriyor, mülkiyet ve tapu sorunlarını çözüyoruz. Bu kapsamda 2022 yılını kentsel dönüşüm ve tapu yılı ilan ettik. İnşallah bu yılın sonuna kadar yaklaşık 30 bin tapu dağıtacağız" dedi.

"Yüzde 100 gönüllülük esasıyla dönüşümü gerçekleştiriyoruz"

Mevlana Mahallesi'nde Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birini hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, rezerv alan kullanmadan, tamamen yerinde ve yüzde yüz gönüllülük esasına göre gerçekleştirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Mevlana Mahallesi'ndeki hak sahiplerimiz 2023 yılının başında sağlıklı, güvenli ve depreme dayanıklı yeni yuvalarına kavuşacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, "Burada yaptığımız çalışma tüm Yıldırım'a rol model olacak. Yıldırım'ın dört bir tarafında, sadece binaları değil yaşamı değiştirecek önemli kentsel dönüşüm planlarımız var. Hem kamu eliyle, hem özel sektör eliyle, hem de kamu-özel sektör ortaklığıyla Yıldırım'ı dönüştürecek ve geleceğe taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

"Doğru plan ve uygulama"

75. Yıl Mahallesi'nde özel sektör eliyle gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinde 17 bina ve 37 bağımsız bölümün yıkımının gerçekleştirileceğinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, "Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda 'Doğru plan ve uygulama' metoduyla kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz. 2. Cadde'nin, Erdoğan Caddesi'ne bağlanması için 30 metrelik bir yol açmamız gerekiyordu. Bu işi yerine getirebilmek için belediyemizin kasasından yaklaşık 4 milyonluk kamulaştırma tutarı çıkacaktı. Bugün burada hayata geçirdiğimiz bu metotla 4 milyonluk kamulaştırma bedelini ödemekten Yıldırım'ı kurtardık. İnşallah bu kaynak Yıldırım ve Yıldırımlılar için başka güzel işlerde kullanılacak. İnşallah vatandaşlarımız burada yeni ve depreme dayanıklı konforlu binalarında oturacak. Ayrıca dikey bir yolun yapılmasına da vesile olmuş olacaklar. Bu bölgede yeni projelere de yakında imza atacağız. Bölge günden güne güzelleşmiş olacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Süleyman Çelik ise, "Şehrimiz sanayiyle birlikte göç alıyor. Bunun yanı sıra Bursa deprem bölgesinde yer alıyor. Bizim sadece projelerimizin depreme dayanıklı projeler üretmek değil. Çarpık kentleşmenin önüne geçerek donatı alanlarıyla hizmet etmektir. İl ve ilçe belediyeleriyle farklı noktalarda kentsel dönüşüm projelerine imza atıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iş makinesinin koltuğuna oturan Başkan Yılmaz, ilk kepçeyi vurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Belediyesi Yıldırım Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title