Haberler

Yildirim'a Hizmet Yağmuru

Güncelleme:

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle 2017 yılının 365 günü ilçe sakinlerine hizmet götüren Yıldırım Belediyesi, rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında birçok kalıcı eseri de geride kalan dönemde ilçeye kazandırdı. Vatandaşlara sunulan eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerin merkezi konumunda bulunan mahalle konakları arasına, Davutkadı, Anadolu, Maltepe, Davutdede ve Eğitim mahallelerine kazandırılan hizmet binaları eklendi. Sosyal donatı alanlarını ilçeye kazandırmaya hassasiyetle yaklaşan Yıldırım Belediyesi, Yiğitler Mahallesi Kartopu Parkı, Vatan Mahallesi Sevgi Parkı, Samanlı Mahallesi Şehit Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir Parkı, İsabey Mahallesi Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Parkı, Musababa Mahallesi Parkı, Yediselviler Hizmet Binası ve Davutkadı Aile Sağlığı Merkezi, Millet Mahallesi Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız Aile Sağlığı Merkezi, Erikli Mahallesi Spor Tesisi, Kazım Karabekir Mahallesi Sosyal Tesisleri ve Yıldırım Bisiklet Evi'ni vatandaşların hizmetine sundu.

VİZYON PROJELER YÜKSELİYOR

Yıldırımlıların yaşam kalitesini artıracak çalışmaların yanında vizyon projeler de 2017 yılında ilçedeki dönüşümün öncüsü oldu. Kentsel dönüşüm hamlesinin en önemli ayağı olan Mevlana-Ulus Hümahatun Evleri'nin inşası hızla sürerken, 2018 yılı içerisinde uzlaşma sağlanan hak sahiplerine yapılacak 850 konut ve ticaret alanlarının teslimatında geri sayıma geçildi. Yıldırım'ın Kültürparkı olarak nitelendirilen ve temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla gerçekleştirilen Sular Vadisi'nin inşası hız kesmeden devam ederken, 2018 yılı içerisinde projenin tamamlandığında ilçe önemli bir yeni yaşam alanı ve görsel zenginlik kazanacak. Sporun merkezi Yıldırım hedefinin en önemli yansıması olan, inşasında yüzde 60 seviyesi geçilen ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük spor kompleksi unvanını kazanacak olan Yıldırım Spor Kompleksi, yeni şampiyonların yetişeceği şehri aynı zamanda uluslararası spor organizasyonlarının merkezi haline getirecek.

SOSYAL DÖNÜŞÜME YILDIRIM İMZASI

Fiziki hizmetlerde büyük ivme yakalayan Yıldırım Belediyesi, geride kalan 3 yılın ardından 2017 yılında da düzenlediği kültürel ve sosyal etkinliklerle, vatandaşların sosyal yaşamını renklendirerek insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir şehir hüviyetine büründü. Tiyatrodan konserlere, söyleşilerden konferanslara, festivallerden kültür turlarına kadar birçok önemli etkinliğe imza atan Yıldırım Belediyesi, Ramazan Ayı etkinlikleri, Çocuk Tiyatro Festivali, Uluslararası Cumalıkızık Ahududu Festivali ve Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla şehrin kültür sanat hayatını canlandırdı. Birbirinden değerli söyleşi ve konferans programlarında Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Saadet Oruç ve İlnur Çevik, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Op. Dr. Feridun Kunak, Gazeteci Hikmet Genç, Bekir Develi, Serdar Tuncer gibi önemli isimler ilçe sakinleri ile bir araya geldi.

KİLOMETRELERCE UZAĞA KARDEŞLİK ELİ

Tiyatro sanatçıları Altan Erkekli, Uygur Kardeşler, Cengiz Küçükayvaz, Hakan Yılmaz ve İstanbul Meydan Sahnesi oyuncuları Yıldırımlılara keyifli gösteriler sergilerken, Melihat Gülses, Sümer Ezgü, Resul Dindar, Tan Taşçı, Demet Akalın, Buray ve Dursun Ali Erzincanlı da binlerce Yıldırımlıyla buluştukları programlarda seslendirdikleri eserlerle dinleyenlere unutulmayacak konser heyecanı yaşattı. Kültür turları ile Yıldırımlıları Türkiye'nin tarihi ve turistik öneme sahip şehirleri Konya, Çanakkale, Edirne, Nevşehir, Safranbolu-Amasra ve İstanbul'a götüren Yıldırım Belediyesi, Ramazan Ayı'nda da her akşam Bayrak Meydanı ve mahallelerde düzenlediği etkinliklerle Ramazan iklimini ilçe sakinlerine bir başka yaşattı. Alo Tiyatro projesiyle binlerce öğrenciyi okullarında tiyatroyla buluşturan Yıldırım Belediyesi, kardeşlik elini kilometrelerce uzaklıktaki Siirt'in Eruh ilçesine uzatarak iki hafta boyunca düzenlenen programlarla dostluk köprülerinin güçlenmesini sağladı.

'YILDIRIM DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR'

Yıldırım'da birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla ilçe sakinlerine en etkili hizmeti götürmek için çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Anadolu'nun, Balkanların, Kafkasların ve gönül coğrafyamızın güzel insanlarının yaşadığı kadim medeniyetimizin dibacesi Yıldırım'a hizmette bir yılı daha geride bırakırken, dönüp baktığımızda gerçekleştirdiğimiz önemli projelerle son bir yıl içerisinde Yıldırım'ın değişmesine, güzelleşmesine ve gelişmesine Yıldırımlı hemşehrilerimizle birlikte tanıklık ettik. Geride bıraktığımız dönemde yaşam kalitesini yükselten parametrelere göre hizmet ettik. Planlı şehircilik, sağlık hizmetlerine erişim, eğitim hizmetlerine erişim, ekonomi ve rekabet edilebilirlik, çevreyi korumak, kültür-sanat, spor ve kişisel gelişim ve yönetime katılım oranı gibi parametrelere dikkat ederek hizmetlerimizi Yıldırım için ürettik ve 2018 yılında da üretmeye devam edeceğiz" dedi.

HER KESİME HİZMET

Yıldırım'da 2017 yılında her yaştan ve her kesimden vatandaşa hizmet ulaştırdıklarını işaret eden Başkan Edebali, "YIL-MEK çalışmalarımızda kadınlarımız başta olmak üzere binlerce hemşehrimize meslek edindiriyor, hobi kazandırıyoruz. Okul öncesi eğitim sınıflarımızda yavrularımızı geleceğe hazırlıyoruz. Tıp Merkezimizde hemşehrilerimize şifa dağıtırken, KETEM'de yapılan kanser taramaları ile bu hastalıkla savaşıyoruz. Sürdürülebilir çevre politikamız kapsamında geri dönüşüm ve kaynakların doğru kullanımına öncülük ederken, 365 gün kesintisiz süren temizlik çalışmalarımızla ilçemizi sağlıklı koşullarda yaşanan bir şehir haline getiriyoruz. Düzenlediğimiz İstihdam Fuarı ve Engelli İstihdam Fuarı ile işveren ve iş arayanları buluşturarak bu seferberliğe katkı sağladık. Engellilerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize ve tüm dezavantajlı gruplarımıza mensup hemşehrilerimize doğrudan hizmet sağlayacak projeler ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

2018'DE ATILIMA DEVAM

Yıldırım'da geride kalan yılda yapılan çalışmalar ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm projelerimizi inanç ve kararlılıkla sürdürürken Mevlana-Ulus, Yiğitler, Teferrüç, Beyazıt-152 Evler ve Esenevler mahallelerindeki projelerimizde yer alan hak sahiplerimiz başta olmak üzere uzlaşma görüşmelerimiz devam ediyor. Ankara Yolu'nun alt tarafında yer alan Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Çınarönü ve Mevlana mahallelerindeki planları değiştirerek riskli alan olarak belirlenen bu bölgemizde bakanlığımızın onayıyla yeni imar planını hayata geçiriyoruz. Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandıracağımız Şerafeddin Atalay Kreşi'nde inşaatımızı tamamlamak üzereyiz. Sinandede Mahallesi kentsel dönüşümde 2. Etap çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN REFERANSI'

Geride kalan yılda ortaya koyulan çalışmaların 2018'de sürdürülecek atılımın referansı olacağını dile getiren Başkan Edebali, "UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Osmanlı'nın kırsal mimarisinin eşsiz örneklerinden 700 yıllık Cumalıkızık yaptığımız ve sona gelinen restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor. İnşa aşamasında yüzde 70 seviyesine gelinen, olası afet durumlarında kriz stratejilerinin geliştirileceği ve yönetim planının uygulanacağı yıldırım belediyesi afet acil kriz yönetim merkezi hızla yükseliyor. Yıldırım'ın ilk termal sağlık merkezi olacak Selçuk Hatun Termal Tesisi'nin inşasını tamamladık ve kısa süre içerisinde merkezin açılışını gerçekleştireceğiz. Selçukbey Hizmet Binası ve Mimarsinan Pazaryeri inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Geride kalan yılda ortaya koyduğumuz çalışmalarımız 2018'de sürdüreceğimiz atılımın referansı olacak. Yıldırımlıların yaşamaktan mutluluk duyduğu, modern, refah seviyesi ve yaşam standartları yüksek Yeni Yıldırım'ı hemşehrilerimizle el ele yükselteceğiz" şeklinde konuştu

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
title