Haberler

Yıldırım: "3g İhalesi Şartnamesini Tümüyle Gözden Geçireceğiz"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Nesil Mobil Haberleşme Sistemi'nin (3g) Kurulmasıyla İlgili Telekomünikasyon Kurumuna Verdikleri Görevin Süresinin Dolduğunu, Yeni Başlatacakları Süreçte İhale Şartnamesinin Tümüyle Yeni Baştan Gözden Geçirileceğini Bildirdi. Yıldırım, 'Bütün Şartnameyi Yeni Baştan Gözden Geçireceğiz Ki Bir Daha Böyle Bir Sorun Yaşanmasın, İhale İptali Gibi Bir Sorun Yaşamayalım' Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Nesil Mobil Haberleşme Sistemi'nin (3G) kurulmasıyla ilgili Telekomünikasyon Kurumuna verdikleri görevin süresinin dolduğunu, yeni başlatacakları süreçte ihale şartnamesinin tümüyle yeni baştan gözden geçirileceğini bildirdi. Yıldırım, ''Bütün şartnameyi yeni baştan gözden geçireceğiz ki bir daha böyle bir sorun yaşanmasın, ihale iptali gibi bir sorun yaşamayalım'' dedi.

Yıldırım, ülkenin her yerinde mevcut cep telefonu şebekesinden görüşme yapılabilmesini önemsediklerini vurgulayarak, yeni ihale sürecinde kapsama alanı konusunun ''olmazsa olmaz'' şart olacağını bildirdi.

Yıldırım, bakanlığı izleyen bazı gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, 3. Nesil Mobil İletişim Sisteminin (3G) kurulmasını öngören ihalenin iptaline ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

''İhale sürecinde tek teklif olması dolayısıyla ihale şartnamesine göre açık artırma yapılamayacağı'' gerekçesiyle bazı komisyon üyelerinin itirazının bulunduğunu belirten Yıldırım, Telekomünikasyon Kurulunun ihaleyi iptal ettiğini ve ''bundan sonraki ihalenin daha sağlıklı yapılması ve yeterli katılımcının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması'' yönünde karar aldığını belirtti. Yıldırım, bundan sonra izlenecek süreci aktarırken, ''O fasıl kapandı. Biz bir görev verdik ve 6 ay içinde Telekomünikasyon Kurumu bu işi yapıp bitirecekti. Bu gerçekleşmedi. O süre sona ermiş oldu ve tekrar süreci biz başlatacağız'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, teknolojinin imkanlarından ülkenin tüm sathındaki vatandaşların eşit şekilde yararlanması gerektiğini belirtti. Yıldırım, ''3. nesil tamam ama 2. nesille ilgili tüm ülke çapında altyapının bitmiş olması, ikinci neslin getirdiği hizmetlerden bütün vatandaşlarımızın tam anlamıyla yararlanmaları gerekir. Onun için firmalar gerekirse ortak altyapı kullanımını doğu bölgelerinde mutlaka gerçekleştirmeleri lazım'' dedi.

Yıldırım, operatörler arasında aynı numarayla geçişin sağlanması gerektiğini de vurgulayarak, ''bu numara taşınabilirliğini kabul edin'' dedi.

Binali Yıldırım, yeni ihalenin şartnamesinde kapsama alanı konusunun önşart haline mi geleceğinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Önşart olarak algılamayın ama kapsama alanı olmazsa olmaz. Bu konu artık bizim öncelikli konumuz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title