Haberler

Yıldıray: "Şu Anda Türkiye'de Oynamak İstemiyorum"

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) Takımlarından Hertha Bsc Berlin'den Bu Sezon Şampiyonluğa Ulaşan Vfb Stuttgart'a Transfer Olan Milli Futbolcu Yıldıray Baştürk, 'Şu Anda Türkiye'de Futbol Oynamak İstemiyorum, Daha Önce Teklifte Bulunan Fenerbahçe ve Galatasaray'a 2-3 Yıl Sonra Gelebileceğimi Bildirdim' Dedi.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin'den bu sezon şampiyonluğa ulaşan VfB Stuttgart'a transfer olan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, ''Şu anda Türkiye'de futbol oynamak istemiyorum, daha önce teklifte bulunan Fenerbahçe ve Galatasaray'a 2-3 yıl sonra gelebileceğimi bildirdim'' dedi.

Milli futbolcu Yıldıray, memleketi Bartın'ın Kozcağız beldesinde yaşayan babası Muzaffer ve annesi Emine Baştürk ile hasret giderdiği evinde, 13 yıl sonra geldiği memleketinde ailesine sürpriz yaptığını, 2 hafta Antalya tatilinin ardından da Almanya'ya döneceğini söyledi.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile kış boyunca transferine yönelik görüştüğünü anlatan Yıldıray, şöyle dedi:

''Benimle ilgilendikleri için iki kulübün yöneticilerine de teşekkür ederim. Ben bir profesyonelim, önümüzdeki 3 yılda Türkiye'ye gelebilirim. Hangisinin şartları iyi ise o takımda oynarım. Herhangi takım adı söylemek yanlış olur. Türkiye'de sevildiğimi bilmek beni mutlu ediyor.''

Yıldıray, Almanya'da çok sayıda Türk futbolcusunun çeşitli takımların alt yapısında oynadığını vurgulayarak, ''Özellikle ligde ilk 3 sırayı hedefleyen takımlarda Türk futbolcularının başarılara imza atacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe'den ayrılarak, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'a transfer olan Tuncay Şanlı'yı desteklediğini anlatan Baştürk, şöyle dedi:

''Avrupa'ya gitmekle iyi bir karar veren Tuncay'ın başarılı olacağına inanıyorum. Yaşının genç olması da kendisi için avantaj. Türkiye'de iyi futbolcular var. Avrupa takımlarına gitmek isteyen sporcuların büyük kulüplere gitmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Tuncay'ın yaptığı gibi bir takıma gidebilirler. Bunları kendilerine basamak yaparak da kendilerini geliştirebilirler.''

Baştürk, (A) Milli Futbol Takımının 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Bosna Hersek'e 3-2 yenilmesini kimsenin beklemediğini ifade ederek, ''Tüm maçlarda iyi oynadık, bunu da telafi ederiz. Amacımız şampiyonaya gitmek'' dedi.

Yıldıray Baştürk, VfB Stuttgart'a transferinde en önemli etkenlerden birinin de 3-4 yıldır oynayamadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında forma giymek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title