Haberler

Yılbaşında Ağaç Kesmeyin, Kauçuk Fidanı Kullanın

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Köprüköy fidanlığında boylu fidanlardan kauçuk fidanı üretimine hız verildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Köprüköy fidanlığında boylu fidanlardan kauçuk fidanı üretimine hız verildi. Fidanlık müdürü Ali Kişi, "Vatandaşların yılbaşında ağaç kesmek yerine boylu fidanları kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Piyasadaki artan talep doğrultusunda 2013 yılında üretilen 10 bin adet kauçuk fidanının büyük çoğunluğu belediyeler başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına satıldığını aktaran Ali Kişi, 2014 yılında da kauçuk fidanı üretimine devam edileceğini söyledi.

Kişi, 2014 yılında 25 bin fidan üretiminin hedeflendiğini belirterek, "Son yıllarda boylu fidana olan talep arttı. Osmaniye fidanlığımız başta olmak üzere tüm fidanlıklarımızda boylu fidan üretimine hız verdik. 2014 yılında İskenderun kauçuğu dahil diğer boylu türleri de program dahilinde üreterek talepleri karşılayacağız. Vatandaşların yılbaşında ağaç kesmek yerine boylu fidanları kullanmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Halk arasında İskenderun kauçuğu ya da İsrail kauçuğu olarak bilinen bu türün boyu 6 ila 11 metreye kadar ulaşabiliyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İskenderun Köprüköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title