Haberler

Yılbaşı Öncesi Sahte İçki Denetimi

Kadıköy'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile maliye ekipleri, yılbaşı öncesinde özellikle alkollü içki tüketimi yapılan iş yerlerinde sahte içki temizlik ve vergi denetimi yaptı.

Kadıköy'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile maliye ekipleri, yılbaşı öncesinde özellikle alkollü içki tüketimi yapılan iş yerlerinde sahte içki temizlik ve vergi denetimi yaptı.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile maliye ekipleri, özellikle alkollü içki tüketimi yapılan restoran, kafe, bar ve çeşitli eğlence mekanlarında sahte içki ve temizlik denetimi yaptı. İkişer kişiden oluşan 20 kişilik ekip ellerindeki barkot okuma cihazlarıyla şişelerdeki barkodun ve bandrolün sahte olup olmadığına baktı. Denetim ekibi içerisinde bulunan maliye görevlileri ise, işletmelerin ruhsat ve vergi durumunu kontrol etti. Denetlenen iş yerlerinde sahte içkiye rastlanmazken denetim görevlileri iş yerlerinin özellikle mutfak bölümlerinin temiz olup olmadığını da kontrol etti. Temizlik kurallara uymayan iş yerlerinin çalışanları ve sahipleri uyarıldı. Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol görevlisi Nihal Atmaca, "Yılbaşı öncesi rutin kontrol yapıyoruz. Sebebi ise içerisinde belli oranda alkolün olup olmadığı ve alkol dışı maddelerin olup olmadığı tespit etmek. Sahte içki insan sağlığı açısından önemli çünkü körlüğe hatta ölüme bile götürebiliyor. Biz de içki tüketiminin artığı yılbaşı öncesi denetimlerimizi artırdık. Şu ana kadar Kadıköy'de yapılan kontrollerde girilen mekanlarda sahte içkiye rastlanmadık" dedi.

Bir iş yeri sahibi ise, "Biz kendimize güveniyoruz. Bu denetimlerin sık sık yapılmasından yanayız. İnsanlara sahte içki verilmesin" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kadıköy Yılbaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title