Haberler

Yılbaşı Alışverişinde Yoğunluk Onlıne Alışveriş Sektörünü Canlandırdı

Online Alışveriş Sektöründe Yüzde 45 Pazar Payıyla Lider İnternet Siteleri Arasında Olan Hepsiburada.com, Yılbaşı Alışverişi Nedeniyle "3 Saniyede 1 Ürün Siparişi" Aldığını Bildirdi.

Online alışveriş sektöründe yüzde 45 pazar payıyla lider internet siteleri arasında olan Hepsiburada.com, yılbaşı alışverişi nedeniyle "3 saniyede 1 ürün siparişi" aldığını bildirdi.

Hepsiburada.com'dan yapılan açıklamaya göre online alışveriş severlerin verdiği sipariş ve şirket tarafından teslim edilen ürün sayısı, Aralık'ın ilk haftasına göre yüzde 60 oranında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 90'ın üzerinde arttı.

Hepsiburada.com Genel Müdürü Kaan Dönmez, bu sene bayram tatilinin Aralık ayının üçüncü haftasına denk gelmesi ve yılbaşı siparişlerinin yılın son haftasına kalması nedeniyle online yılbaşı alışverişinde büyük bir patlama yaşadıklarını belirterek, "Müşterilerimiz hediye siparişlerini ister istemez bu sene son saniyeye bıraktılar. Hepsiburada.com olarak yılın en yoğun dönemini yaşadık. Günün en yoğun döneminde her 3 saniyede 1 ürün sipariş aldık. Yoğun sipariş sebebi ile son dakikaya kadar müşterilerimize

ürün gönderdik. 24 saat 2 vardiya halinde olan çalışmamızı sürdürüyoruz" dedi.

Hepsiburada.com'un 2006 yılı satış cirosunun 78.5 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu yıl sonunda da 152 milyon doları bulacaklarını söyleyen Dönmez, bu yıl beklenen satış cirosunun yüzde 10.5'inin Aralık ayı içinde gerçekleşeceğini belirtti.

Yılbaşı alışverişi gibi özel dönemlerde hepsiburada.com'un yurtdışındaki büyük internet mağazaları gibi kapasitesinin üzerinde sipariş aldığını belirten Dönmez, bu dönemde ürünlerin hediye paketi yapılması dolayısıyla iş yükünün çok daha fazla arttığını da dile getirdi. Kaan Dönmez şöyle devam etti: "Geçen sene yılbaşına yarım saat kala televizyon siparişi verip, yılbaşından önce elimde olsun diyen bir müşterimiz olmuştu.. Elbette bu saatte siparişi yetiştirmemiz mümkün değil, ancak son dakikada hediye

almak isteyen müşterilerimiz için bu yılbaşı yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Yılbaşı alışverişini son dakikaya bırakan müşterilere sevdiklerine hediye çeki almalarını tavsiye ettik. Bu hediye çeki e-posta ile gönderildiğinden alıcının eline ulaşması saniyeler sürüyor".

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title