Haberler

Yılana Benzeyen Oluklu Kertenkeleler Sokağa Yayılınca Çevre Sakinlerinin Korkulu Rüyası Oldu

Güncelleme:

Bahçeşehir Gölet'te imar izni verilen parseller satılınca inşaat çalışmaları başladı. Yuvaları tahrip edilen oluklu kertenkeleler ise nesli tükenmekte olmasına rağmen yılan sanılıp öldürülmeye başlandı.

İstanbul'da imar izni verilen Bahçeşehir Gölet'te 107 dükkânlık bir alanda inşaat çalışması yürütülüyor. Başakşehir Belediyesi "Göleti iki kat büyütüyoruz" sloganıyla yola çıkarak, toplamda 6 parselden oluşan göletin 607/10 No'lu parseline yüzde 5 imar izni vererek ihale açtı. İnşaat çalışmaları sebebiyle de oluklu kertenkeleler yollara düştü. Nesli tükenmekte olan kertenkeleler, yılan sanılıp öldürülüyor.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN OLUKLU KERTENKELELER YOLLARA ÇIKTI

Belediye, diğer parselleri de dahil ederek toplam alanın yüzde 23'üne denk düşen büyüklükte imar izni verdi. Toplam 13 bin 500 metrekareye çıkan inşaat alanı doğal yaşamı etkileyince oluklu kertenkeleler yollara düştü.

YILANA BENZETİLDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLÜYORLAR

Aslında zararsız olan ve nesli tükenme riski taşıyan kertenkeleler, görünüş itibarıyla yılana benzetildiği için çevre sakinleri tarafından öldürülüyor.Söz konusu alanda inşaat çalışmaları başlayınca oluklu kertenkelelerin de yuvaları tahrip edildi. Kendilerine sığınacak yer arayan kertenkeleler, Bahçeşehir Gölet çevresinde sıkça görülmeye başlandı.

Kol ve bacağı bulunmayan ve yapı olarak yılanlarla bire bir benzerlik gösteren kertenkeleler, ilçe sakinlerinde büyük panik yaratıyor. Hiçbir zararı olmayan ve oldukça uysal olan oluklu kertenkeleler, vatandaşlar tarafından öldürülmeye başlandı.

"ÇOĞU HAYVAN İNŞAAT ÇALIŞMASI NEDENİYLE ZOR DURUMDA"

Çalışmalar nedeniyle bölgede doğal yaşamın altüst olduğunu belirten Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden Kudret Çelebi, "Yuvaları tahrip edilince başta oluklu kertenkele gibi hayvanlar yollara düştü. Hoşdere yatağında yürütülen inşaat çalışmaları nedeniyle ördekler de inşaat sahasında dolaşmaya başladı.

Proje alanına katılan arıtma tesisinin yıkılması ise gölet suyunda kirlenmeye yol açtı. Su, devir daim sistemiyle çekilip temizlenmeden pompalanıyor. Sadece oluklu kertenkeleler değil, balıklar, balıkçıllar, ördekler, kazlar ve kaplumbağalar da temizlenmeyen sular nedeniyle zor durumda" dedi.

SATILAMAZ ŞERHİ OLMASINA RAĞMEN SATILDI

Alanın önemli olduğunu belirten Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri avukatı Cenk Söbe ise "Parsellerde 'Satılamaz' şerhi olmasına rağmen satış gerçekleşti. Biz de ihalenin iptali davası açtık ve kazandık. İptal ettirdiğimiz planda inşaat hakkı yüzde 5'ti. Zaten imar planına aykırı olan inşaatı hukuka uydurmak için yüzde 23'lük yeni bir imar planı hazırlandı. 3 bin metrekare izin verilmesi gerekirken 13 bin 500 metrekare izin verildi" diye konuştu.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bahçeşehir Komik - İlginç Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

Kroniker:

Akp taşı düşsün kafanıza herşeye karşı çıkarsınız,ama oraya bir meyhane yapılsa sevinirdiniz.

6
14
yanıtYanıtla
adımı tarihe yazdım:

cehape , eski bir camiiyi yıkınca , vay camii düşmanı . . . . denmedik bırakılmaz, ama Aka pe yıkınca -camiyi taşıdık - olur . Tabii tabiii , devam devam . nasıl bir kafa ise hemen '' meyhane açılsa hoşuna gider demi '' ye kaçıyor

yanıt6
yanıt2
TÜRK:

Babanızın malı gıbı satın ne kadar bos alan varsa onuda satın. Yeter artık ya nerde ufacık bır arazı var habırı satıyorsunuz. Bu betonlasmalar ve arazıler bıttıkten sonrada yesıllestırmeye calısırsınız. Halkın kullanabılecegı kafasını dagıtabılecegı bır golet vardı onuda satınısınız yapmak degıl boyuna satmak

16
1
yanıtYanıtla
İnsanoğlu:

Bu dünyayı kendi elinle yok et, sonra git marsta yaşayabilir miyiz diye uğraş dur. Aferin.

16
0
yanıtYanıtla
Fırfır:

kertenkeleler oy vermiyor diye,hükümet onları öldürmesin,onlar eko sistemin ücretsiz işçileridir.

14
2
yanıtYanıtla
ANKARAGÜÇLÜ:

BAKIN GÖRECEKSİNİZ, DÜNYANIN EKOLOJİK DENGESİNİN İNSANLAR TARAFINDAN BOZULMASI SONUCU, HER TÜRLÜ HASTALIK VE ÇARESİ OLMAYAN VİRÜSLER ORTAYA ÇIKACAK, AMA YAPACAK BİRŞEY OLMAYACAK, GEÇMİŞ OLSUN, HAYDİ HAYIRLI TRAŞLAR OLSUN

16
0
yanıtYanıtla
Öğrenci:

Abi her şeyi kaybettik başka ülkeye gidemiyoruz paramızla dalga geçiyorlar resmen.

10
5
yanıtYanıtla
Naturalist:

Bindiğimiz dalı daha hızlı keselim ki sonumuz daha hızlı olsun diğer canlılar bizden bir an önce kurtulup rahat rahat yaşasınlar

14
0
yanıtYanıtla
Empati:

Bir dakikalığına empati yapıp şöyle düşün:Bir geyik elinde tüfekle gelip aile büyüklerini evinde vurup, avalnıp alıp götürse, bir keklik çocuklarının yanında seni öldürse, bir kertenkele gelip evini yıkıp üzerine kendi evini yapsa,yılanlar gelip evini işgal ederek seni aileni sokağa atsa...bu dünya sadece insanın keyfince yaşayacağı, diğer canlıları yok edebileceği biryer değil ve bu dünyada insan kadar tehlikeli başka bir canlı yok....

12
0
yanıtYanıtla
iyi tamam:

Kadir Topbaşa ; böyle durumlara hayır dediği için TAMAM demişlerdi . VEFA Istanbulda bir semt adı. Çıkar ve menfaat birliğine ne diyorlar , KUTLU DAVA

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title