Haberler

Yıl Sonunda Almanya İhracat Şampiyonu Olabilir

IFO enstitüsü tarafından yapılan araştırmada yıl sonuna kadar Almanya’nın yapacağı ihracatla Çin’i sollayarak dünya şampiyonu olacağını kaydedildi.

IFO enstitüsü tarafından yapılan araştırmada yıl sonuna kadar Almanya'nın yapacağı ihracatla Çin'i sollayarak dünya şampiyonu olacağını kaydedildi.

Alman IFO araştırma kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, Almanya ile Çin arasında yaşanan ihracat şampiyonluk yarışını bu yıl Almanya'nın göğüsleyebileceği kaydedildi. Ekonomi Araştırma Merkezi IFO uzmanı Christian Grimme 2016 yılı sonuna kadar Almanya'nın ihracatının 310 milyar doları aşması beklendiğini ifade etti. 2016 yılı sonunda Çin'in ihracatının ise 260 milyar doları bulması beklendiğini bildiren Grimme, Çin'in Almanya'dan sonra ikinci sırada yer alacağını, üçüncü sırada ise 170 milyar dolarla Japonya'nın olacağını sözlerine ekledi. Grimme, bu yılının ilk yarısında 159 milyar dolar ihracat yapan Almanya'nın yıl sonuna ihracat şampiyonu olacağı aktardı. - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title