Haberler

Yiğit Şardan'ın Basın Toplantısı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Mazbatalarını Alır Almaz Yoğun Bir Tempoda Çalışmalara Başladıklarını Belirterek, "Galatasaray'da Çözülmesi Gereken Çok Konu Var, Ancak Çözülemeyecek Hiçbir Konu Yok" Dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, mazbatalarını alır almaz yoğun bir tempoda çalışmalara başladıklarını belirterek, "Galatasaray'da çözülmesi gereken çok konu var, ancak çözülemeyecek hiçbir konu yok" dedi.

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'deki kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, yönetim kurulu üyesi Faruk Bil ile birlikte basın sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı. Şardan, yeni yönetim olarak göreve hızlı bir çalışma ile başladıklarını belirterek, "Galatasaray'da çözülmesi gereken çok konu var, ancak çözülemeyecek hiçbir konu yok. Doğru iradeyi ortaya koyarak çalışırsak, 2 sene sonra çok farklı bir Galatasaray ortaya çıkar. Biz yönetim olarak bunun için buradayız. Bu irade ve çalışma azmimiz var" dedi.

Yiğit Şardan, Feldkamp'ın, "Şampiyonluk için bu yola çıktık, şansımız sürüyor" düşüncesine katıldığını ve aynı düşüncede olduğunu dile getirerek, "Rakibimizle kendi evimizde oynayacağız. Şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyoruz ve elimizden geleni yapacağız. Yönetim kurulu olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Takımımız da bu inanca sahip" diye konuştu.

Şardan, Galatasaray'ın borç batağında olduğuna dair çıkan haberlerin yanlış bir algı olduğunu ifade ederek, "Galatasaray borç batağında', 'Galatasaray kötü durumda' gibi laflar kullanılıyor. Bu ne demek? Toplam 5 liralık varlığınız varsa ve 10 lira borcunuz bulunuyorsa, borç batağınız vardır. Ama sizin 10 liralık varlığınız varken 5 lira borcunuz bulunuyorsa, bu borç batağı değildir. Bu yanlış yargı halen körüklenmektedir. Galatasaray'ı kötü göstermek ne bizim, ne basının çıkarınadır. İnsanların doğru bilgilendirilme hakkı var. Bunların nasıl çözüldüğünü ileriki dönemde göreceğiz. Galatasaray'da artık borç yönetiminin sona erip, varlık yönetimine geçilmesi gerekiyor. Atılacak bazı adımların ardından tekrar aynı sıkıntıların yaşanmayacağına inanıyorum. Gereken radikal kararları hızlı bir şekilde alıp yolumuza devam edeceğiz. Bunun içinde en önemli adımlardan biri Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleştirilmesi, bunun içinde çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız. Birleşmek için bir tarih veremeyiz ama çok kısa bir süre içinde gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bu süre birkaç ay kadar olabilir. Daha da uzarsa, somut sebebi olacaktır. İleride bunu da paylaşırız. Birkaç ay içinde gerçekleşmesini planladığımız bir proje gecikirse, birleşme de gecikebilir" ifadelerini kullandı.

Şardan, Seyrantepe Projesi hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak, "Üstlenici firmanın sahibi Eren Talu ile daha dün bir toplantı yaptık. Hatta bu konuyu basını bilgilendirmesi için onu da teşvik ettim. Projede kaçınılmaz olarak bir tadilat gerekti. Tamamen zeminden kaynaklanan bir durum. Bu birkaç aylık bir gecikmeye neden oldu, fakat tamamlanması için planlanan tarihi etkilemeyecek. Herhangi bir gecikme beklemiyoruz. Ufak tefek şeyler her zaman çıkar" şeklinde konuştu.

Yiğit Şardan, bir basın mensubunun "Galatasaray'ın haklarının iyi pazarlandığına inanıyor musunuz?" sorusuna ise, "Galatasaray bu konuda iyi bir iş yapıyor. 37 tane lisanslı Galatasaray ürünü üreten firma var. Galatasaray, forma reklamlarından, stat reklamlarına, televizyon haklarına, çok becerikli bir şekilde pazarlanmakta. Yeni stadımızın isim hakkı ileride satışı yapılabilecek bir değer. Forma reklamı anlaşmamız bir yıl sonra bitiyor ve şimdiden görüşmeleri başlattık. En yüksek seviyede reklam haklarını pazarlamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Teknik direktör konusunu da bir an önce halletmek istediklerini belirten Şardan, "Sezonun son haftalarında yeni hocamızın takımı takip edebilmesini istiyoruz. Transfer dönemi geldiğinde de politikalarımızı Feldkamp ve yeni teknik direktörün verdiği direktifler doğrusunda yapacağız. Şu anda takımımızda bir yeni yapılanma var. Fakat iyi isimleri kadromuza katmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Hiçbir futbolcuyu yüksek ücreti için göndermeyi düşünmüyoruz. Önemli olan takıma katkısı. Bu kadar köklü bir yapılanmaya girip de, kupa ve ligde bulunduğumuz durum çok iyi" şeklinde konuştu.

Şardan, "Fenerbahçe, Chelsea'yi 2-1 mağlup etti. Bu konuda neler söylemek istersiniz" sorusuna, "Ben Galatasaraylıyım" cevabını verdi.

(EE-MFS-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title