Haberler

Ygs'ye Hazırlanan Binlerce Öğrenci, Deneme Sınavında Ter Döktü

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, Türkiye genelinde deneme sınavı yaptı.

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, Türkiye genelinde deneme sınavı yaptı. İstanbul'daki öğrenciler deneme sınavına, İstanbul Üniversitesi'nde (İ.Ü.) katıldı.

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, deneme sınavı yaptı. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin öğrencinin katıldığı sınava, İstanbul'dan da 15 bin öğrenci katıldı. Yapılan sınava ilişkin bilgi veren Sınav Dergisi Dershaneleri İstanbul Bölge Koordinatörü Necdet Özcan, "Büyük sınav öncesinde büyük bir prova yapıyoruz. 24 Mart'ta çocuklar gerçek YGS sınavına girecekler. Parolamız 'gerçek sınav, gerçek mekan' adı altında, çocukların sınav öncesinde heyecanlarını atmaları, tecrübe kazanmaları, çocuklarımızın gerçek ÖSYM standartlarında ve İ.Ü. gibi tarihi bir mekanda sınava girerek burada bir tecrübe kazanmalarını amaçladık" dedi.

"Bugün burada 15 bin öğrenci sınava giriyor, Ankara'da da Gazi Üniversitesi'nde bir o kadar öğrenci sınava giriyor" diyen Özcan, şunları kaydetti:

"Bu sınav aynı zamanda, Türkiye genelinde de tüm şubelerimizde uygulanan bir sınav. Yaklaşık 80 bine yakın öğrenci bu sınava girmiş olacak. Bir hafta sonra sonuçlar açıklanacak, çocuklar böyle büyük bir organizasyon içerisinde kendi yerlerini görmüş olacaklar. Temelde amacımız; çocuklarımızın büyük sınav öncesinde bir prova yapıp heyecanlarını atmaları, daha fazla motive olmaları..."

Sınavdan çıkan bazı öğrenciler, "Sınav güzeldi, normal ÖSYM sınavına göre sorular biraz zordu. Türkçe soruları biraz zordu. Ancak üniversite öncesinde bu tarihi üniversiteyi gezme ve tanıma fırsatı bulduk" diye konuştu.

Üniversite kapısında bekleyen bir öğrenci velisi de, "Oğlumu bekliyorum. Bu deneme sınavını çok olumlu buluyorum. Şu anda heyecan yok ama asıl sınavda heyecan olacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title