Haberler

Ygs'ye Girecekler İçin Uzmanından Taktikler

Murat Aslan - Yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi uzmanlar, öğrencilerden, hafif bir kahvaltı yaparak, sınav yerine aileleriyle birlikte yürüyerek gitmelerini, sabah duş almamalarını öneriyor.

Murat Aslan - Yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi uzmanlar, öğrencilerden, hafif bir kahvaltı yaparak, sınav yerine aileleriyle birlikte yürüyerek gitmelerini, sabah duş almamalarını öneriyor.

Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Üre, öğrencilerin 12 yıl boyunca aldıkları eğitimin sadece bir günde yapılacak sınavda ölçmenin pedagojik olarak pek de doğru olmadığını belirtti.

YGS'ye girecek öğrencilerin, yüzde 10 ile yüzde 15'inin çok çeşitli mazeretleri çıkacağını ifade eden Prof. Dr. Üre, "Kişinin geleceğini belirleyecek öneme sahip bu gibi sınavlar bir gün yerine belli aralıklarla birden fazla tarihlerde yapılabilir. Sınavın bir kerede yapılıp bitmemesi lazım. Yani öğrenciye, 3 ya da 6 ay arayla belirlenecek ikinci bir tarihte aynı sınava girme hakkı tanınmalı" dedi.

Sınava girecek öğrencilere önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Üre, şunları kaydetti:

"Güven duygusu yüksek olan öğrenciler, eğer kendileri istiyorsa sınav yapılacak okula tek başına gelebilir. Bu durum tümüyle öğrenciye bırakılmalıdır. Tereddüt yaşayan, desteğe ihtiyaç duyan, ailesi yayında olduğunda kendisini daha güçlü ve güvende hissen öğrencilerin ise sınav yerine aileleriyle gelmelerinde hiç bir sakınca yoktur. Sınav yerine ailelerin gelmesi pek çok öğrenciye güven duygusu verir, hatta yararlıdır. Çünkü pek çok öğrenci ebeveynlerini böyle durumlarda, kendilerini daha ağır bir baskı unsuru olan sosyal yargıya maruz bırakmayacak koruyucular olarak görürler. Anne ve babalar, felaket ve kayıplara karşı öğrenci için koruyucudur.

Aşırı sınav stresi yaşayan öğrencilerin sabah hafif kahvaltı yaparak sınav yerine yürüyerek gitmelerinde yarar var. Ne aç olmalılar ne de karınları aşırı tok olmalı... Grip mevsimine girmemiz nedeniyle sınav sabahı duş alınmaması, basit ancak önemli bir tedbirdir. Çünkü ıslak saçla aceleyle evden çıkan kişi üşütüp kolaylıkla rahatsızlanabilir. Duşlarını sınavdan sonra da alabilirler."

- Ders çalışmayı en az bir gün önce bırakın -

Öğrencilerden sınavdan bir gün önce ders çalışmayı mutlaka bırakmalarını isteyen Üre, "En az bir gün beyin ve vücut dinlendirilmelidir. Bu dinlenme, uzun zamandır durmaksızın koşan, adeta savaşa hazırlanan öğrenciyi rahatlatacaktır" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Keleşoğlu Murat Aslan Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title