Haberler

Yetkililer, Tatili Zehir Olan Vatandaşları Uyarıyor

Gaziantep Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Durdu, bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatile çıkan vatandaşların kendilerine vaat edilenlerin yerine getirilmemesi halinde Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurabileceklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Durdu, yaz döneminde tüketicilerden en çok paket tur ile ilgili konularda şikayetler geldiğini açıkladı. Tüketicilerin artık sadece mal şikayetlerinde bulunmadığını, hizmet alımı konusunda da şikayetlerde bulunmaya başladığını kaydeden Durdu, 2008 yılının ilk 5 ayında diğer yılların tamamında gelen şikayet kadar tüketici şikayeti aldıklarını söyledi. 2008 yılının ilk 5 ayında Alo 175 hattı aracılıyla 678 şikayet aldıklarını ve bu şikayetlerin büyük çoğunluğunu ise kapıdan satışlar, teknoloji ürünlerinin arızalı çıkması ve tur şirketlerinin belirttikleri yükümlülüklerini yerine getirmemesinin oluşturduğunu ifade etti.

Tatile çıkacak tüketicilere uyarılarda bulunan Durdu, paket tur başlamadan önce, sözleşmenin yazılı olarak yapılmasının ve bir nüshasının tüketiciye verilmesinin mecburi olduğunu belirterek, sözleşmenin seyahatle ilgili A'dan Z'ye her şeyi kapsaması gerektiğini ve tüketicilerin bu sözleşmelerini mutlaka saklamalarını belirtti.

Tüketicilerden özellikle turlarla alakalı olarak otelin sınıfına ilişkin şikayetlerinin olduğunu anlatan Durdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bazen tüketici ilan ya da reklamlarla yanlış yönlendiriliyor. Acente, gazete ya da internette verdiği ilanda 5 yıldızlı otelde konaklama vaat ediyor. Tüketici sözleşmeye de bu şekilde imza atıyor ama gittiğinde daha düşük sınıflardaki bir otelle karşılaşıyor. Bu durumda acente tüketiciye ek bir maliyet getirmeden eşdeğer alternatifler sunmak durumunda. Tüketici tatile devam etmek istemiyorsa acente aldığı parayı da geri ödemek koşuluyla ve ücretsiz olarak tüketicinin istediği yere ulaşımını sağlamak zorunda." Tüketici, tur şirketinin kendisine belirttiği yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurabileceklerini belirten Durdu, tüketicinin seyahat esnasında oluşan aksaklıkları tarih, saat ve yer belirtilerek not almasının ileride oluşabilecek hukuki sürece katkı sağlayacağını dile getirdi.

(SMR-MEF-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title