Haberler

Yetiştirme Yurdunda Kalan Öğrencilerden Mehter Takımı

Samsun'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdunda kalan çocuklar mehter takımı kurdu.

Samsun'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdunda kalan çocuklar mehter takımı kurdu.

Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdunda kalan ve yaşları 11-15 arasında değişen 22 öğrenci Görsel Sanatlar Öğretmeni Süleyman Yıldırım öncülüğünde "Mehteranı Yaşar Doğu" adında kurulan mehter takımında yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüğü olarak bu yılki 18 Mart Şehitler Haftasını farklı bir etkinlikle kutlamak amacıyla çocuklardan oluşan bir mehter takımı kurduklarını söyledi.

Çocuklara bu tarz etkinliklerle milli tarih bilinci aşılamak istediklerini ifade eden İpekdal, şunları kaydetti:

"Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdunda koruma altında olan çocuklarımız kısa süreli bir çalışmayla mehteran bölüğü oluşturdular. İlk defa böyle bir çalışmayla insanlarımızın karşısına çıkacağız. Çok kısa sürede çocuklarımız iyi bir performans sergiliyorlar. Bu çalışma çocuklarımızın milli kimlik bilincinin oluşmasında, vatan ve millet sevgisi kazanmaları açısından çok büyük bir önem taşıyor. Bu çocuklarımıza milli ve manevi duyguların verilmesi, vatan sevgisini aşılanması tamamen devletimizin yükümlülüklere arasındadır. Bu yükümlülüğü yerine getirmek için bizler de geleneğimizle, tarihimizle, milli birikim ve kültürümüzle çocuklarımızı buluşturacak her türlü fırsatı uygulamaya gayret gösteriyoruz. Milli ve dini bayramlarda çocuklarımızın Türk toplumunun örf ve adetlerini benimsemeleri konusunda üzerimize düşen, devletimizin bize verdiği bu bakım görevini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz."

Çocukları çalıştıran öğretmen Yıldırım ise, çocukların kısa sürede çalışmalarda bayağı yol kat ettiğini belirterek, "3 haftadır çalışıyoruz ve bayağı bir aşama katettik. Çocuklar çok istekliler. Buradaki amacımız çocuklara manevi duyguları kazandırmak. Takımımızda 22 öğrenci görev alıyor. Kısa zamanda

'Ceddin Deden ve Yürekler Kabarık' marşlarını ezberledik. İlerleyen zamanlarda bunu 10 parçaya çıkarmak istiyoruz. Bu tempoyla gidersek yaklaşık 3 ay içerisinde tam bir konser havasına gireceğimizi düşünüyorum. Çocuklar kısa zaman sonra konserlere çıkacak ve Samsun ve Türkiye genelinde konserlere çıkacaklar" şeklinde konuştu.

Mehter takımında zurna çalan Sinan Yıldız da, mehter takımında yer aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Mehter takımında kendi isteğimle yer almak istedim. Başladığımdan beri kendimi çok iyi hissediyorum. Arkadaşlarımızla çok iyi bir uyum yakaladık. 3 hafta içerisinde çok iyi ilerleme kat ettik. Türkiye genelinde bir takım haline gelmek istiyoruz. Buna çok inanıyoruz" diye konuştu.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Adnan İpekdal Yaşar Doğu Türkiye Samsun Yerel Haberler

title