Haberler

Yetimler İftarda Bir Araya Geldi

Güncelleme:

İslam ülkelerinin teklifi ve İslam Birliği Teşkilatı'nın da desteği ile her yıl Ramazan ayının 15. günü "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlanacak. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Antikkapı'da düzenlediği programla yetimlere iftar yemeği verdi. İftar programı Büyükşehir Belediyesi, Ay Işığı Derneği ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

YETİM BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ

Programa AK Parti Genel Başkan Yarımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Çevre ve Orman eski bakanı Osman Pepe, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Osman Sarı, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İHH Başkanı İsmail Yeşildal, Ay Işığı Derneği Başkanı Cihat Kacamer, ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Programdaki konuşmasında ramazanın manevi iklimi açısından diğer aylardan farklı olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yarımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop "Biz bir yetim peygamberin ümmetiyiz. Bizim inancımızda yetimin ayrı bir yeri var. Kuranda 23 yerde yetim kelimesi geçiyor" dedi.

YETİMLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yetimlerin İslam toplumuna Allah'ın emaneti olduğunu dile getiren Genel Başkan Yarımcısı Şentop "Amaç bu tür iftarlarla bir araya gelmek değil, amacımız bu başlangıcın farklı yerlere, farklı mekanlara taşınmasıdır. Hepimiz dünyada bir imtihan içerisindeyiz. Mühim olan neticesiyle içinde bulunduğumuz imtihanı başarmaktır. Birbirimize gösterdiğimiz alaka imtihanımızın bir parçası oluyor. Bu bakımdan yetimlere sahip çıkmak bizim dünya görüşümüzün üzerimize getirdiği en büyük sorumluluk" şeklinde konuştu.

SAHİPSİZ YETİMİMİZ KALMASIN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bundan sonra Ramazan ayının 15'nci gününün yetimler günü olarak kutlayıp iftar programları düzenleyeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Bu çocukları sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak içi çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Kocaeli'de sahipsiz yetimimiz kalmasın. Biz yetimlere sahip çıkarsak Allah da bize sahip çıkacaktır. Bizim inancımıza göre yetimle beraber olan Allah ile beraber olur. Yetim baş tacıdır. Ne mutlu yetimin başını okşayana, önünü açana, eğitimine yardımcı olana." ifadelerini kullandı.

50 BİN YETİM
İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal da konuşmasında "Bu yıl itibari ile ramazan ayının 15'i tüm dünyada Yetimler Günü olarak idrak edilmeye başlandı. Yöneticilerimiz bu davaya sahip çıktılar. Bugün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu günü çeşitlendirerek faydalarını görmeye çalışacağız. İHH 140 ülke ve bölgede yetim sponsorluk sistemi ile 50 bin yetime bakıyor dedi. Ay Işığı Derneği Başkanı Cihat Kacamer de "İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan tüm STK'lara gönderilen bildiride belirlenen günün gündeme alınmasına ve bu günde yetimlere yönelik çalışmalar yapılmasına yer verilmiştir" şeklinde konuştu. Ardından protokol üyeleri tarafından yetim çocuklara bayram alışverişi için 100'er TL'lik hediye çeki verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Şentop Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title