Haberler

Yetim Gülerse Dünya Güler" Sloganı İftar Yemeğinde Hayat Buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü’nde, “Yetim gülerse dünya güler” sloganı ile iftar yemeği düzenledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yetimler Günü'nde, "Yetim gülerse dünya güler" sloganı ile iftar yemeği düzenledi.

Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH), Ay Işığı Derneği ve Ensar'un Nur Derneği'nin de katkılarıyla düzenlenen iftar programı Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirildi.

335 Yetimin yanı sıra 140 aile üyesinin de katıldığı iftar programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Yetim gülerse, dünya güler" dedi. Yetim çocukların aile üyeleriyle birlikte katıldığı iftar programına, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Büyükşehir daire başkanları, Büyükşehir belediyesi iştiraklerinin genel müdürleri, İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, AY Işığı Derneği Kocaeli Şube Başkanı Halil Demir ve Ensar'un Nur derneği Başkanı Mehmet hatip Erkınay katıldı.

Gölcük İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Halep'li Abdurrahman Mustafa'nın Kuran-ı Kerim okumasının ardından iftar yemeğine geçildi. Oruçların açılmasından sonra söz alan Başkan Karaosmanoğlu, "Ramazan ayının her 15'nci günü kutladığımız Dünya Yetimler Günü nedeniyle iftar programımıza katılan sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerle soframızı paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. En güzel iftarlardan biri olduğuna inanıyorum. Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Yetim gülerse, dünya güler" şeklinde konuştu.

Ramazan'ın ortasına gelindiğini ve Bayramın yaklaştığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "15. Gününü de bitirdik. Şimdiden bayramınızı da tebrik ediyorum. Nice ramazan ve bayramlarda birlikte olmak umuduyla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında ayrıca, "İHH Ayışığı ve Ensar'un Nur derneğimiz yetimlerin sorunlarını kendilerine dert edindiler. Bunun için derneklere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yetimlerimizin sorunlarıyla bizde ilgileniyoruz. Gençlerimizin insanlığa hizmet eden, ahlaklı, üretken bir nesil olarak yetişmesini istiyoruz" dedi.

Dünya Yetimler günü nedeniyle verilen iftar programına katılan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Mübarek Ramazan ayının en güzel iftar yemeğinde sizlerle bu ortamı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yetim gülerse dünya güler diyoruz. Eğer bir yerde acı ve gözyaşı varsa onun dinmesi için çabalamak, acıları en aza indirmek gerekir. İnancımızın bizlere emri de budur. Bu buluşmayı bizlere sağlayan başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yetim kalan savaşın çocuklarımızdan başlayarak tüm çocuklarımızın mutlu olmasını diliyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin" ifadelerini kullandı.

İftar programından önce aile üyeleri ile birlikte Bilim Merkezini ziyaret eden yetim çocuklar, Sergilenen eserleri yakından görme imkanı buldu. Çocuklar, Algı ve Gerçeklik Galerisi, Dinamik Dünya, Bilimin Sultanları Alan gezisi, Uygulamalı Atölye Çalışmaları ve Bilim Gösterisi etkinliklerine katıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title