Haberler

"Yetenek Yönetimi Zirvesi"

Güncelleme:

Üsküdar-Harvard Üniversiteleri İşbirliğinde Yetenek Yönetimi Zirvesi gerçekleştiriliyor.

Üsküdar Üniversitesi-Harvard Extension School işbirliği ile "Yetenek Yönetimi Zirvesi" gerçekleştiriliyor. İnsan Kaynakları Yönetimi'nde yeni bir vizyon olan Yetenek Yönetimi Kavramı Üsküdar Üniversitesi'nde ele alınacak.

Teknolojinin ve dijital yaşamın hayata gir

mesiyle birlikte insan gücü ve yeteneği daha da önem kazandı. Dijital dünyanın nimetlerinden daha fazla yararlanmak için bu teknolojiyi yöneten insanoğlunun beyninin yapacakları ve düşünceleri bir adım daha öne çıkarak yetenek bireyler her alanda sıyrılmaya başladı. "Yetenek yönetimi" artık tüm dünyanın önemsediği bir kavram. İş hayatındaki başarının sırrı yeteneği doğru yönetmekten geçiyor. İletişim kanallarının doğru kullanımı ise verimli ve hedef odaklı performansı sağlıyor.

Amerika'da 35 yıldır yetenek yönetimine ilişkin çalışmalar yürüten Harvard Üniversitesi Extension School - Yetenek Yönetimi Program Direktörü ve Harvard Management Company Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Dean, Pensilvanya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve "Talent on Demand" kitabının yazarı Prof. Dr. Peter Capelli, M-GEN Yönetim Danışmanlığı Şirketi Kurucusu Ufuk Tarhan, Yeni İK Danışmanlık Şirket Başkanı Prof. Dr. Türker Baş, GE Türkiye İK Direktörü Belgin Ertam, TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Direktörü/Peryön Genel Başkan Yardımcısı Yiğit Oğuz Duman, HP Türkiye İK Direktörü İdil Ün Tınaz, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dinçer Atlı'nın yetenek yönetimi üzerine konuşmalar yapacağı zirve 4 Nisan Cuma Günü Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi I.İletişim Günleri kapsamında iki önemli zirveye ev sahipliği yapıyor. 3 Nisan'da gerçekleşecek "Nöropazarlama Zirvesi" ve 4 Nisan'da gerçekleşecek "İletişim Odaklı Yetenek Yönetimi Zirvesi"nde" üniversite, ulusal ve uluslar arası boyutta önemli konuşmacıları ağırlayacak. Dünya'da İnsan Kaynakları alanında yeni bir vizyon olarak değerlendirilen "Yetenek Yönetimi" kavramının ele alınacağı, 4 Nisan zirvesinde ise "Yeteneklerin ve yetenek yönetiminin önemi", "Küresel piyasalardaki yetenek yönetimi", "İşletmelerin yetenek talebi","Yetenek yönetiminde işverenin rolü","Yetenek yönetimindeki uygulamalar" gibi konular ele alınacak. Üsküdar Üniversitesi I. İletişim Günleri'ni, davranış bilimlerine odaklanmış tematik bir üniversite olarak düzenlemekten dolayı gurur duyduklarını belirten, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt; Üsküdar Üniversitesi, İletişim Fakültesi olarak sektörün gelişimine katkıda bulunmak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek ve bundan dolayı öğrencilerin de gelişimlerine katkıda bulunmak adına bu ve benzeri etkinlikleri sürdüreceklerini belirtti. Prof. Dr. İzzet Bozkurt konuyla ilgili verdiği görüşte; "Yetenek yönetimi çalışanın ve işverenin potansiyeli ortaya çıkarmayı amaçlayan, insan kaynakları uzmanları için önemi gittikçe artan bir kavram… Bu sene ilk defa düzenlediğimiz İletişim Günleri'nde nöropazarlama ve yetenek yönetimi gibi iki önemli ve güncel kavramı ele alarak ulusal ve uluslar arası, konusunda uzman isimleri bir araya getiriyoruz. Üsküdar Üniversitesi'nin eğitim vizyonu doğrultusunda da bu etkinliğimizi katılımcılara ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Amacımız sektöre, eğitimcilere ve öğrencilere katkı sağlamak. Bu sene ve önümüzdeki yıllarda da İletişim Fakültesi olarak ulusal ve uluslar arası etkinlikleri gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title