Haberler

Yeşilyurt'ta Z-kütüphane Açılışı

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal koruma ve Destekle Programı (ÇOGEP ) çerçevesinde yaptırılan Z-kütüphane törenle açıldı.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal koruma ve Destekle Programı (ÇOGEP ) çerçevesinde yaptırılan Z-kütüphane törenle açıldı.

İlçe merkezinde bulunan Milli Hakimiyet İlk/Orta Okulu bahçesinde bulunan ve öncesinde anasınıfı olarak hizmet veren bina Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeniden dizayn edilerek Z-kütüphaneye dönüştürüldü. Kütüphaneye 1993 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Parlak'ın ismi verildi.

Tokat Valisi Ömer Toraman, yaptığı konuşmada, eğitimin milli bir mesele olduğunu söyledi.

Eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve çocukların daha iyi yetişmesi için de Milli Eğitim Bakanlığının bütün teşkilatları ile bütün personeliyle gayret gösterdiğini dile getiren Vali Toraman, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığımıza diğer kamu ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız, hayırseverlerimiz de var güçleriyle destek olmaya çalışıyorlar. Bugün bir örneğini de Emniyet Genel Müdürlüğümüzün sağlamış olduğu destekle görüyoruz . Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığımızla yapmış olduğu protokol çerçevesinde her ile zenginleştirilmiş bir kütüphane kazandırıyor. Tokat'ta da bu kütüphaneyi Yeşilyurt ilçemize kazandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ise, "Öğrencilerimizin araştırma, bilgi ve becerilerini geliştirmek. Suç ortamından uzak tutabilmek, verimli zaman geçirebilmek, milli kimlik duygusunu geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanının arasındaki diyaloğu artırarak bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Z-kütüphanemiz uygulamaya konmuştur." diye konuştu.

Yeşilyurt Kaymakam Vekili Malik Çalışır da zenginleştirilmiş kütüphanenin ilçeye ve öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Z-kütüphane açılışına, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Özdemir, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir ile ilçe protokolü katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Emniyet Genel Müdürlüğü Yeşilyurt Şırnak Tokat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title