Haberler

Yeşilyurt Belediyesi 12 Park Açılışını Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Malatya'da birlik ve beraberliğin en güzel örneğini yeni açılan "Ahmet Kaya" parkına dikilen "Dostluk Ağacı" ile Milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkanları, Yeşilyurt Kaymakamı ve Müftüsü, Hacı Bektaş Vakfı, Cem Vakfı ve davetliler verdi.
Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli tarafından yapılan konuşma ve dua ile dostluk ağacı dikimi tüm protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan konuşma ve dualardan sonra 12 parkın hizmete açılması için kurdele kesim töreni düzenlendi. Yeşilyurt Müftüsü Mehmet Çınar'ın duası ile Çavuşoğlu Mahallesi Ahmet Kaya parkında 12 park açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

12 Park açılış töreninde; AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Müftüsü Mehmet Çınar, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Sivil Toplum Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Büyükşehir Daire Başkanları, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Encümenler, Muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

POLAT, "PROJELERİMİZİ BİR BİR UYGULUYORUZ, BUGÜN 12 PARK VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Önemli olan temel atmak değil. Bugün 30 parkımızdan 12'sinin açılışını yapıyoruz. Diğer 18 parkımızda çalışmalar devam etmektedir. Bu projemizin faklı bir yönü var. Bu projemiz Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kendi imkânları çerçevesinde kendi ekiplerince yapılmaktadır. 2015 yılında baharla birlikte bu 30 parkımız Yeşilyurtlu hemşerilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır. Parklarımızda çevre itibariyle yaya ve bisiklet yolu projelerin içine konuldu. 30 parkımızda çocuk oyun grupları, fitness aletleri, oturma bankları ve pergolalarla Yeşilyurtlu hemşerilerimiz ve çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu parkımız muhtarımızın ve mahalle sakinlerimizin talebi ile Çavuşoğlu Ahmet Kaya Parkı ismini verdik. Bugün aynı zamanda Zaviye Yeşil Park, Gençlik Park, Yeni Park, Özalper Selam Park, Koyunoğlu Sultan Park, Bentbaşı Armağan Park, Abdulgaffar Yaşam Park, Yakınca Hayat Park, Huzur Park, Hilal Parkı ve Hoca Ahmet Yesevi Hikmet Parklarının açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.
Başkan Polat, "Birlik ve Beraberliğimize örnek olması adına hep birlikte bu parkımıza "Dostluk Ağacımızın" dikimini gerçekleştireceğiz" dedi.

BABAHANOĞLU, "HİZMETLERİN TEK ELDEN YÜRÜTÜLMESİ BAŞARIYI GETİRİYOR"

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, "Tabi bir kentin ve ilçenin huzuru sadece merkezi devlet birimlerinin çalışmaları ile olmuyor. Yerel yönetimde görev alan belediye başkanlarının ve ekibinin çalışmaları o kentin huzuru için çok önemli. Huzur sadece emniyet ve jandarma tedbirleriyle sağlanmıyor. Devletimizle, belediyelerimiz birlikteliği, hizmetlerin tek elden yürütülmesi ve beraberliği açısından 267 bin nüfuslu Yeşilyurt İlçemizin huzuru ve güveni açısından belediyemizin yapacağı hizmetler çok önemli. Daha önce hep beraber temelini attığımız parkların bugün bitirildiğini görmek bizlere mutluluk veriyor" dedi.

ÇAKIR, "YENİ KURULAN BİR EKİPLE KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRİLEN HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Büyük şehir olarak, Büyük Şehirden sonraki süreçte, merkezde 2 tane birçok ilimizden büyük merkez ilçemiz oluştu. Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerimiz. Biz Büyükşehir olarak biraz daha büyük parklara proje geliştirirken merkezlerin büyük çoğunluğunu Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerine devrettik. Şehirler için yeşillik çok önemli, çünkü kişi başına düşen yeşil miktarı, o şehirdeki yeşil dokunun ve ağaç sayısının artırılması, çok önemli. Her mahallede bölge parklarımız olduğu gibi, her mahallede küçük ölçekli parkların yapılması, mahalle halkı açısından sosyal doku açısından çok önemli. Bu vesileyle de Yeşilyurt Belediyesi 30 tane parkı çok kısa bir sürede içerisinde özellikle de kendi yeni kurmuş olduğu ekibiyle birlikte yapması da ayrıca bir güzellik. Bundan dolayı Park ve Bahçeler ekibini de ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü birimlerin kendi içerisinde hizmet üretebilir kabiliyete gelmesi de hem maliyetlerin düşmesi açısından hem de verimliliğin artması açısından çok önemlidir" dedi.

ŞAHİN, "GELECEK NESİLLERE YATIRIM YAPMALIYIZ"

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Bizim çocukluk döneminden bugüne baktığımız zaman çocuklarımızı gelecek nesillerimizi ihmal etmişiz. Bugün bu parklarımızın yapılmasıyla beraber, yalnız gençlerimize çocuklarımıza bu güzel mekânlar oluşturulmuş olmuyor, fitness alanlarıyla bu gibi parklarda özellikle orta yaş üzerinde olan biz ve bizden sonraki nesiller için yürüyüş alanlarının olması, hanımların sabah sporlarını yapması
için bu alana aletlerin konulması güzel bir uygulama, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİN, "PARKLARIMIZA OKUMA SALONLARIDA YAPMALIYIZ"

Şahin, "Gençlerimizin bu alanları daha nitelikli bir şekilde kullanması için, hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem de merkez ilçe belediye başkanlarımıza çağrıda bulunuyorum. Bu parklarda keşke birer okuma salonları olsa gençlerimizi kitaplarla da tanıştırabilsek. Burada onların daha güzel ahlakı elde etmelerine vesile olacak mekânlar oluşturabilsek çok daha hayırlı hizmetler yapmış oluruz. Ayrıca Türkiye insanının bir değeri olan, sanata emek veren sanatçılarımızı da burada yaşatmak için parkın ismini Ahmet Kaya Parkı koydukları için başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış programında halk eğitim merkezi halk oyunları ekibi tarafından gösteri gerçekleştirildi. Program aşure ikramı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Battalgazi Ahmet Kaya Yeşilyurt Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title