Haberler

Yeşiltaş Köyü'nde Çatışma Gerginliği

Güncelleme:

Hakkari'de 8 askerin şehit düştüğü PKK saldırısının ardından bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca bölgesinde 8 askerin şehit düştüğü, 19 askerin ise yaralandığı PKK saldırısının ardından bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor. Daha önce karakol olan 12 Mart'tan itibaren de güçlendirilerek piyade taburuna dönüştürülen Yeşiltaş Piyade Taburu'nun bulunduğu Yeşiltaş Köyü'nde, çatışma sırasında bir çok eve roket ve kurşunların isabet ettiğini anlatan köylüler, ölümlerin artık durmasını istedi.

Yüksekova İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve 8 şehit veren Yeşiltaş Piyade Tabur Komutanlığı'nın da bulunduğu Yeşiltaş Köyü'nde yaşayanlar ilk defa bugün evlerinden dışarı çıkabildi. 20 haneli köyde ağır silahlardan çıkan mermilere ait boş kovaları toplayan çocuklar artık kimsenin ölmesini istemediklerini ve büyük korku yaşadıklarını belirtti. Köylü kadınlar, sabaha karşı çıkan çatışmada büyük korku yaşayan çocukların yorganlarının altına saklandığını, 2 gün boyunca korku içerisinde perişan bir halde evlerde beklediklerini söyledi. Erkeklerin hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamak üzere dışarı çıkmaları nedeniyle çok az sayıda erkeğin bulunduğu köyde, evlerin çoğuna isa kurşun ve roket isabet etmiş. Bir evin çatısına isabet eden ancak patlamayan roketatar mermisi ise dikkat çekiyor. köyülüler, roketin isabet ettiği evde o gece şans eseri kimsenin bulunmadığını anlattı.

Köyün içerisinde bulunan ve üs bölgesi 2 gün önce sabah karşı çevredeki sarp kayalıklardan ve ağaçlık alanlardan gelen terörist kurşunların hedefi olan Yeşiltaş Piyade Taburu'ndaki hareketlilik de devam ediyor. Vadinin tabanındaki tabur binasının yakın emniyetini sağlamakla görevli, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki tepelerde teröristlerin saldırıp 8 askeri şehit ettiği üs bölgelerindeki mevzilerde ise Mehmetçik görevini yapmayı sürdürüyor. Taburun yakın emniyetini sağlamak için oluşturulan bu mevzilerde görev yapan 52 asker, saldırı gecesi teröristlerle kahramanca çarpışarak ilk anda 15 PKK'lının etkisiz hale getirilmesini sağladı.

Tabura, Sikorsky helikopterlerin sürekli asker getirip götürdüğü gözlenirken, özel hareket polisleri, köy korucuları ve 4 bin askerle bölgede yürütülen operasyonlar ise sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksekova Dağlıca Hakkari Politika Güncel Haberler

title