Haberler

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Roth’dan Berlin Teşkilatına Destek Turu

Almanya’nın Başkenti Berlin’de 17 Eylül’de Yapılacak Eyalet Parlamentosu Seçimlerinde Berlin Teşkilatına Destek Vermek Amacıyla Seçim Kampanyasına Katılan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Türklerin Yoğun Olarak Yaşadığı Ve Küçük İstanbul Olarak Anılan Kreuzberg İlçesini...

Almanya’nın başkenti Berlin’de 17 Eylül’de yapılacak eyalet parlamentosu seçimlerinde Berlin teşkilatına destek vermek amacıyla seçim kampanyasına katılan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve Küçük İstanbul olarak anılan Kreuzberg ilçesini gezdi. Yeşiller Partisi Berlin Teşkilat Başkanı Franziksa Eichstaed-Böhlig ve Yeşiller partisinin bu ilçeden direkt adayı olan Tük kökenli politikacı Özcan Mutlu’yla birlikte Kreuzberg’e gelen Claudia Roth, burada davul ve zurnayla karşılandı. Yeşiller Partili politikacılar burada uzun bir süre halay çekti.

Çok sayıda Alman basın mensubunun takip ettiği Kreuzberg gezisine Kottbusser Tor civarında başlayan Calaudia Roth bölgedeki Türk esnafı tek tek ziyaret etti. İlk olarak Kottbusser Tor Meydanı’nda kurulan manav standını gezen Roth, esnafa Türkçe hitap etti. Roth, burada dolmalık biberin nasıl olacağını tarif ederken kendisine ikram edilen üzümün tadına baktı. Roth ve Yeşiller Berlin Teşkilatı Başkanı Franziska Eichstaedt Böhlig daha sonra ‘Tadım Döner Büfesi’ne girerek burada dönerin nasıl kesileceğini öğrendi. Daha sonra döner bıçağını ellerine alan Yeşillerli politikacılar döner keserek poz verdi. Büfede çalışan personelle de bir süre sohbet eden Roth, mantı satılıp satılmadığını sordu. Türk yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Roth, evde de zaman zaman hazır mantı alıp pişirdiğini kaydetti. Dönerci ziyaretinden sonra 1982 yılından bu yana küçük bir bakkal dükkanı işleten Ali Rıza Bey ve eşi Güllü Hanım’la bir süre sohbet eden Yeşillerli politikacılar daha sonra yolda mahalle sakinleriyle ve çocuklarla da konuşma fırsatı buldu. Mahallede yaşayan küçük çocuklarla da futbol sohbeti yapan Roth, kendisinin hala İlhan Mansız hayranı olduğunu belirtti.

‘KREUZBERG BENİM İÇİN ALMANYA’DIR’

Gezisini değerlendiren Claudia Roth, Kreuzberg’in kendisi için her zaman çok özel bir yeri olduğunu ifade ederken, “Burada insanlar çok sıcak. Çok çanlı. Burada her ulustan insanlar barış içerisinde yaşıyor. Kreuzberg benim için Almanya’dır¨ dedi.

Yaz tatilini her yıl olduğu gibi yine Türkiye’de geçirdiğini belirten Roth, tatilinin ilk günlerinde Lübnan’dan gelen mültecilerin Türkiye’ye giriş yaptığı Adana ve Mersin’de incelemelerde bulunduğunu kaydederek, “Burada Türk hükümetinin Türk Kızılayı’nın mültecilere nasıl yardımcı olduğunu gördüm. Binlerce mülteciyi çok sıcak bir şekilde ağırladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title