Haberler

Yeşilırmak'ta Toplu Balık Ölümleri

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Amasya şehir merkezinden geçen Yeşilırmak'ta balıkların solungaçlarına çamur dolması ve sudaki oksijen oranının düşmesi ile bağlantılı lokal balık ölümlerinin meydana geldiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Amasya şehir merkezinden geçen Yeşilırmak'ta balıkların solungaçlarına çamur dolması ve sudaki oksijen oranının düşmesi ile bağlantılı lokal balık ölümlerinin meydana geldiğini bildirdi.

İl müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, Yeşilırmak'ta su bulanıklığı ve balık ölümlerine ilişkin çeşitli iletişim kanallarından ihbar geldiği belirtildi.

Bunun üzerine İl Müdür Yardımcısı Osman Tok, Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Sevim Soküt ile çevre mühendis ve denetçilerince 7 kişilik ekip kurulduğu aktarılan açıklamada, Yeşilırmak Havzası Tokat ve Çekerek güzergahında anlık saha denetim çalışmaları başlatıldığı kaydedildi.

Denetimde Çekerek Irmağı'nın Yeşilırmak ile birleştiği noktanın temiz olduğunun görüldüğü anlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kızılca, Aksalur köyleri tarafında yapılan denetimde, Şahinkaya mevkisinde yer alan HES regülatörü üzerinde heyelan nedeniyle kaya parçalarının yükleme havuzu ve su kanalına dolması neticesinde yaklaşık 8 kilometrelik iletim kanalındaki suyun geri tepmesi sonucu santral ve kanal zarar görmüştür."

Açıklamada, Yeşilırmak üzerindeki bendin basınca tabi kalması nedeniyle santral yetkililerince savak kapaklarının kontrollü açılarak debinin ırmak yatağına boşaltıldığı ifade edildi.

Bu sırada savakların arkasındaki çökelmiş çamur ve silt malzemesinin suyla ırmak yatağına boşalmasının çamurlu su akmasına yol açtığı belirtilerek, "Balıkların solungaçlarına çamur dolması ve sudaki oksijen oranının düşmesi ile lokal olarak balık ölümleri meydana gelmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu yerde gerekli önlemlerin aldırıldığı, HES firmasına idari ve cezai işlemin uygulandığı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Amasya Tokat HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title