Haberler

Yeşilırmak'ta Su Seviyesi Yükseldi

Türkiye'de, Küresel Isınma Nedeni Yaşanan Kuraklık Sonucu Birçok Irmak ve Gölet Kuruma Noktasına Gelirken, Yeşilırmak'ta Su Seviyesi Yükseldi.

Türkiye'de, küresel ısınma nedeni yaşanan kuraklık sonucu birçok ırmak ve gölet kuruma noktasına gelirken, Yeşilırmak'ta su seviyesi yükseldi.

Yeşilırmak'ta yazın ilk aylarında oldukça düşük olduğu gözlenen su seviyesi son günlerde gözle görülür oranda arttı. Su seviyesindeki artışın, Almus Barajı’nda kış aylarında tutulan suyun yaz aylarında sulama ihtiyacına paralel olarak bırakılması ve elektrik üretimine hız verilmesi sonucu kaynaklandığı kaydedildi. Yüzde 40'in üzerinde doluluk oranı ile su sorunu olmayan barajlar arasında yer alan Almus Barajı’nın kapaklarını açılması sonucu ise Kazova da bulunan sağ ve sol sahildeki tarım arazileri sorunsuz şekilde sulanabiliyor. Öte yandan, Yeşilırmak üzerinde bulunan Turhal ilçesi ile Amasya'da da sulama sorunu yaşanmıyor.

(Nİ-SA)

25.08.2007 14:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title