Haberler

Yeşilırmak'ta Balık Ölümleri

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta öğlen saatlerinden itibaren balık ölümleri yaşandı.

Amasya'nın ortasından geçen Yeşilırmak'ta öğlen saatlerinden itibaren balık ölümleri yaşandı.

Geçmiş yıllarda yaşanan balık ölümlerinin hafızalardan silinmediği Yeşilırmak'ta yine benzeri görüntüler oluştu. Duruma tepki gösteren Amasya Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Kurt, "Şehir içi komple balık akıyor. Ölen balıklar var, hala ölmemiş balıklar da var. Şu duruma vicdanı olan kimse dayanamaz" dedi.

Yakın geçmişte Yeşilırmak'ta balık ölümlerinin yaşandığını anımsatan ve aldıkları bir ihbarda ölümlerin yine bir fabrikadan kaynaklandığını iddia eden Kurt, "Arıtma yapıldı diyorlar. Arıtma yapılsaydı bu durum olmazdı diyorum" diye konuştu.

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, "Çağlayan Köprüsü mevkisinde Yeşilırmak kenarında bent çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar esnasında ırmağa düşen killerin ve sıcaklığın da etkisiyle sudaki oksijen miktarında azalma oluştu. Düşen kil oksijen azalmasını artırdı. Lokal olarak balıklarda bayılma ve ölümler oluştu" şeklinde konuştu.

Amasya Valiliği yetkilileri konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avcılar Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title