Haberler

Yeşilırmak Nehri, Kirliliğe Karşı Uyduyla Takip Edilecek

Çorum Hitit Üniversitesi (Çhü), Ankara Üniversitesi (Aü), Çevre Bakanlığı ve Tübitak ile Ortaklaşa Yapılan Yeşilırmak Su Havzası Çevre Kirliliğini Önleme Projesi ile Yeşilırmak 24 Saat Süreyle Kameralarla Takip Edilecek.

Çorum Hitit Üniversitesi (ÇHÜ), Ankara Üniversitesi (AÜ), Çevre Bakanlığı ve TÜBİTAK ile ortaklaşa yapılan Yeşilırmak Su Havzası Çevre Kirliliğini Önleme projesi ile Yeşilırmak 24 saat süreyle kameralarla takip edilecek.

Çevre kirliliğini önlenmesi amacıyla hazırlanan proje ile Yeşil Irmak kameralarla kontrol edilerek monitörlerden takip edilecek ve alınan bilgiler kaydedilecek.

ÇHÜ, AÜ, TÜBİTAK ve Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeşilırmak Su Havzası Çevre Kirliliğini Önleme projesi hakkında bilgi veren proje sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Kadir Karadurmuş, AB destekli 1.1 milyon YTL'lik proje ile Çorum, Amasya, Samsun ve Tokat illerinin faydalanacağı, projenin hayata geçirildiğini ve alının ilk verilerin bu yıl Japonya'da yapılacak Su Dünyası panelinde örnek proje olarak gösterileceğini kaydetti.

Çorum Hitit Üniversitesi Öğretim Üyeliği ve Bölüm Başkanlığından istifa ederek, projenin sorumluluğunu üstlendiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kadir Karadurmuş,"Bu proje ile kirlenen nehirlerimiz ve su havzalarımızı zamanında takip ve denetleme, gözetleme imkanı bulunacak. Yeşilırmakta hayata geçirmeye hazırlandığınız, proje dünyaya örnek olacak ve yapılan kirliliği önceden tespit etme imkanı bulunacak" diye konuştu.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title