Haberler

(yeşilçam'ın usta ismi süleyman turan son yolculuğuna uğurlandı

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL, DHA
Kadıköy'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 83 yaşında hayatını kaybeden Süleyman Turan, son yolculuğuna uğurlandı.
Süleyman Turan için öğle vakti Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Sanat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törende, kızı Beliz Sipahi taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlarda taşınan Süleyman Turan'ın cenazesi, cenaze aracına konuldu. Ardından cenaze Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
Cenazeye katılan Orhan Gencebay, "Süleyman abimiz, harika bir insandı. Harika bir sanatçıydı, görevini bu dünyada layıkıyla yaptı ve göçtü gitti. Hepimize Allah sabırlar versin. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.
İlyas Salman ise usta oyuncu Süleyman Turan için şu ifadelerde bulundu:
"Uzun sözle küçük adamlar anlatılır. Büyük adamları anlatmak için bir cümle yeterli. Karınca ezmez, rakik, çelebi bir sinema oyuncusunu kaybettik. Kaybettik demeyelim. Çünkü o hala aramızda. Her gün ekranlarımızda, perdede olacak. İzleyeceğiz filmlerini ve yad edeceğiz. Son iki yılda Yeşilçam çok kan kaybetti. Tarık Akan, Bülent Kayabaş, Halit Akçatepe şimdi de Süleyman Turan. Hayata beraber başladığımız dostlarla da yollar ayrıldı, bir bir giderek artıyor yalnızlığımız. Şurada iki elin on parmağını geçecek kadar Yeşilçam aktörü kalmadı. Onların ölmesin istiyoruz. Sanat ölümü korkutmak için yapılır. Onlar ölümü korkuttular. Ama ne yapalım hayatın bir başlangıcı olduğu gibi sonu var. Rahat uyusun"
Yeşilçam'da birlikte pek çok filme imza atan Selma Güneri ise, gerçek bir dostunu kaybettiğini ifade ederek, "Çok eski dostumuz. Gerçek bir dostu kaybettik. Değerli bir abim. Sinemaya ilk girdiğim yıllardan beri tanıdığım ve birlikte çok çalıştığım bir aktör. Adam gibi adam derler ya hakikaten insan olmanın erdemlerini taşıyan mükemmel bir insandı. Bunların üzerine de aktörlüğünü koymuş hayat boyu başarılı olmuş çok yönlü birisiydi" dedi.
1963 yılından beri arkadaş olduklarını belirten Hülya Koçyiğit ise, "Biz yakın arkadaştık, hem de çok uzun yıllara dayanan bir arkadaşlık. 1963 senesi Ses Mecmuası yarışmasından beri hep birbirimizi sevdik. Birlikte yaptığımız birçok film oldu. Onun o mütevazı kişiliği kendini çok fazla ön plana çıkarmak istemeyen bir duruşu vardı. İyi bir aile babasıydı. Süleyman çok sanatçı ruhlu birisiydi. Karikatür çizer, resim yapar. Çok büyük bir değeri kaybettik. Her geçen gün birimiz eksiliyoruz" diye konuştu.
Mustafa Alabora da, "1964 yılından beri arkadaşız. Çok alçakgönüllü bir adamdı. İnsan sevgisiyle dolu, çok kibar. Bunu ölüğü için söylemiyorum. Yüzüne karşı da söylerdim. Benim oğlumla da 'Yılan Hikayesi' dizisini yapmıştı iki buçuk sene kadar. Ben 'Azmi' dizisinde oynadım onunla. Çok üzüldüm, hiç beklemediğim bir şey. Aslan gibi dururdu hayatta. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:
-----------------
-Cenaze töreninden detaylar
-Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Mustafa Alabora, İlyas Salman, Selma Güneri röportajı


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

DOST Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title