Haberler

Yeşilboğaz: "15 Temmuz Demokrasiye Yapılan Hain Bir Saldırıdır"

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’nin anayasal düzenine, demokrasiye ve kardeşliğe yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin anayasal düzenine, demokrasiye ve kardeşliğe yapılmış hain bir saldırı olduğunu söyledi.

Yeşilboğaz, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin 2. yıl dönümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yeşilboğaz, bugüne kadar gerçekleşen tüm darbelerin ve darbe girişimlerinin demokratik, laik ve hukuk devletini ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirterek, yıllardır tüm kamu kurumlarında sinsice örgütlenen FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 da hain planlarını hayata geçirmek istediklerini kaydetti. Türkiye'nin artık normalleşme sürecine girmesi gerektiğini ifade eden Yeşilboğaz, OHAL'in kalkması gerektiğini de söyledi.

"Gün demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkma günüdür"

Türk halkının demokrasi ve cumhuriyete sımsıkı sarılması gerektiğini belirten Yeşilboğaz, "Ülkemiz maalesef darbelerden çok yara almıştır, büyük zarar görmüştür. Aynı acıların bir daha yaşanmaması için Cumhuriyete ve demokrasiye sımsıkı sarılmalıyız ve bu değerlerimizi korumalıyız. Gün, demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıkma günüdür. Her türlü darbeyi lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu vesileyle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna görev yaparken teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarken şehit olan güvenlik güçlerimizi, vatandaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title