Haberler

Yeşilay Dergisi'nin 1000'nci Sayısı Kutlandı

Yeşilay Dergisi'nin 1000'nci sayısı kutlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'dan Yeşilay Dergisi'nin 1000'inci yaş günü etkinliğine katıldı

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Yeşilay Dergisi'nin bininci sayısının kutlandığı etkinlikte, "Gerçekten, maalesef dergi alanında bu süreklilik sadece Türkiye'de değil, dünyada da sağlanamıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Yeşilay Dergisi'nin bininci sayısının kutlandığı akşam yemeği etkinliğine katıldı. Gecede Bakan Avcı hazırlanan sergiyi de gezdi. Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk'ün de hazır bulunduğu etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Bakan Avcı, Yeşilay Dergisi'nin 1000 sayılık sürekliliğe atıfta bulunarak,"Yeşilay Biliyorsunuz, her yıl Sirkeci Garı'nda dergi fuarı açılıyor, Türkiye Dergiler Birliği tarafından. Bir hafta önce o fuarda da söyledim, o fuarın ödül töreninde. Gerçekten, maalesef dergi alanında bu süreklilik sadece Türkiye'de değil, dünyada da sağlanamıyor. Eski bir edebiyat dergicisi olarak da söylüyorum. Diyelim, 'Büyük Doğu' bugün hala çıkıyor olsaydı, 'Harekat Mecması' Nurettin Topçu'nun, Mehmet Fuat'ın 'Yeni Dergisi', Sezai Karakoç'un 'Diriliş Dergisi', Cemal Süreya'nın 'Papirüs Dergisi', Vedat Yeniyol'un 'Yeni Ufuklar Dergisi' gibi pek çok Türk kültürüne, edebiyatına hizmet etmiş dergiler bugün de aynı şekilde işte 'Yeşilay Dergisi' gibi çıkıyor olsalardı. 'Yeşilay Dergisi' bu bakımdan istisnai bir örnek. Bin sayı, dile kolay. Bütün bu bin sayı boyunca bu dergiye, Yeşilay'a hizmet edenleri, ahrete intikal edenleri rahmetle anıyorum, sağ olanlara sağlık ve afiyet diliyorum. Nice nice bin sayılara ulaşmasını diliyorum, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Öztürk ise mutluluğunu dile getirerek, "ilk zamandan itibaren yayıncılık ile bu anlamda misyonunu yerine getirmiş oldu. Biz çok sevinçliyiz, gururluyuz. 1000'inci sayımız önemliydi bizim için. Sayın bakanımızda teşrif ettiler ve 1000'inci sayımızın kutlamasında bizimle birlikte oldular kendisine de çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nabi Avcı Türkiye Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title