Haberler

Yeşil Yol Projesi 7. Koordinasyon Toplantısı"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'nin yeni bir lokasyon olduğunu belirterek, "Gümüşhane artık turizme hazır. Gümüşhane'de hedefimiz 500 bin turisti ağırlamak.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'nin yeni bir lokasyon olduğunu belirterek, "Gümüşhane artık turizme hazır. Gümüşhane'de hedefimiz 500 bin turisti ağırlamak." dedi.

Vali Memiş, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından Gümüşhane'de bir otelde düzenlenen "Yeşil Yol Projesi 7. Koordinasyon Toplantısı"nda, kentte turizme yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Gümüşhane'nin, Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerine kurulu olduğunu anımsatan Memiş, kentte yapılan yollarla turizm destinasyonlarına ulaşımın kolaylaştığını ve buraların ziyaretçi sayısının arttığını söyledi.

Memiş, yolun sağlıklaştırması yapılmadan önce Limni Gölü'nü yılda 10 bin turistin ziyaret ettiğini ifade ederek, "Limni Gölü bu sene 80 bini geçti. Karadeniz'in turizmini sadece Ayder'le, Uzungöl'le yapabilir misiniz? Yeni lokasyonlara ihtiyaç var. Gümüşhane yeni bir lokasyon. Gümüşhane artık turizme hazır. Gümüşhane'de hedefimiz 500 bin turisti ağırlamak." diye konuştu.

"Bölgede 696 milyon liralık yol yatırımı planlıyoruz"

DOKAP Genel Sekreteri Ekrem Yüce de Gümüşhane başta olmak üzere DOKAP bölgesi kültür envanterinin hazırlanması projesinin yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

DOKAP tarafından Eylül 2017 itibarıyla sorumlu kuruluşlar tarafından 900 projenin faaliyete geçirildiğini dile getiren Yüce, "Yeşil Yol projesi ile bölgede 696 milyon liralık yol yatırımı planlıyoruz. Karşılığında 3 milyar liralık katma değer elde edeceğimizi öngörüyoruz. Yeşil Yol ile bölgeye gelen insan sayısını 450 binden 1 milyon 275 bine çıkarmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisi Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman, Artvin, Rize, Tokat, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Samsun ve Ordu illerinden de ilgililer ile bazı kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Okay Memiş İpek Yolu Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title