Haberler

CHP'li Haluk Pekşen: Yeşil Yol Bahane Yağma Şahane, Karadeniz Sinsice Parsellenmiş

Güncelleme:

CHP'liler, Karadeniz'in yaylalarını birleştirecek Yeşil Yol projesinin arka planını açıkladı. Haritada sit alanları gizlenerek sahtecilik yapıldığını dile getirdi.

CHP'li Haluk Pekşen, Turizm Master Planı haritasının önünde konuştu. Haritada sit alanları gizlenerek sahtecilik yapıldığını dile getirdi.

Trabzon vekili Pekşen, "Senaryo başka. Vatandaşın evlerine el konuldu Çamlıhemşin, Araplara pazarlandı. Turizm adı altında bölge yağmalanacak" dedi

YAYLALAR BİRLEŞECEK DENİLDİ AMA...

Karadeniz'de 8 ilin yaylalarını birleştirecek olan Yeşil Yol projesi, dikkatleri bu bölgeye çekti. Vatandaşların aylardır, "Yaylalarımızı betonlaştıracak, doğayı mahvedecek" diyerek karşı çıktığı Yeşil Yol için "Doğu Karadeniz Master Planı" adıyla yürütülen projenin arka planını ise CHP'li vekiller açıkladı.

Yöre halkı, "Karadeniz'in kefeni olur" dedikleri projeye karşı çıkıyor. Betonlaşmayı artıran projenin durdurulmasını istiyor.

YOLUN ADI YEŞİL AMA KENDİSİ DEĞİL

CHP'liler, "Turizm yapılanması" bahanesiyle yaylaların yağmalanacağına dikkat çekti. Karadeniz'deki milli parklar ile doğal sit alanlarının imara ve yapılaşmaya açılmak üzere olduğunu vurguladı. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile dün Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı haritasının önünde konuşan vekiller, "Yeşil Yol"un arka planını anlattı. Pekşen üç ayrı Yeşil Yol planlaması yapıldığını belirterek "Bütün bu yeşil yol esasen aynı yere çıkıyor. Karadeniz'de 'turizm yapılanması' adı altında bölgeyi yağmalamaya yönelik bir sonuca doğru gidiyor" iddiasında bulundu. Pekşen, şöyle dedi: "Orman kadastrosu bahanesiyle bölgedeki halkın tapulu arazileri ve yaylalardaki evleri kamulaştırıldı. Bambaşka bir senaryo varmış ortada. Yeşil yol, yaylalara yol falan değil… Bu bölgeye, 39 tane şehir kurulacak demektir bu… Bunların özelliği ne? İçerisine dilerseniz malikane yapabilirsiniz, dilerseniz restoran yapabilirsiniz, meyhane yapabilirsiniz, otel de konut da yapabilirsiniz."

'KARADENİZ SİNSİCE PARSELLENMİŞ'

Pekşen, Yeşil Yol Projesi'yle ilgili çarpıcı iddialarını sosyal medyada da paylaştı. Pekşen, "Yeşil Yol'da yolsuzluk var. Gerçekler Türkiye'yi ayağa kaldıracak. Karadeniz sinsice parsellenmiş yağma hazırlığı tamamlanmış. Çamlıhemşin (Rize) yaylaları gizlice Hazine adına kaydedilip Körfez milyarderlerine pazarlanmış" ifadelerini kullandı. (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Doğu Karadeniz Haluk Pekşen Çamlıhemşin Trabzon Emlak Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (51)

DOĞAN:

CHP , ÇÖP DAĞLARIYLA İSTANBULA BÜYÜK PROJE YAŞATMIŞTI.

43
6
yanıtYanıtla
Faruk:

Ey chp allah rızası için sizlerin hiç insanı rahat ettirecek projesi olmazmi hep elestiri suçlama yeter ya lütfen bizlerde İnsanız biraz huzur verin ne olur

17
14
yanıtYanıtla
adam:

Sinsice planlar, parsel parsel satislar AKPnin ahlak anlayisina yakisir!

14
14
yanıtYanıtla
abdullah:

ulan hayatında agac dikmemiş adamlar yayla yayala diye tutturdunuz karadeniz bölgesin de kaç kişi cıkıyor yaylaya, en fazla 150. 000 kişi , bukadar tantana onun için mi, yol yapılsa herkes gidicek yerli yabancı gidicek yılda 5 milyon kişi gidicek turizm kalkınıcak 4 tane inegi olan isyan ediyor dünya cıktı uzaya biz hala 4 agac kesilme derdindeyiz

3
23
yanıtYanıtla
06.....66:

Isiniz gücünüz camur atmak buzamana kadar ülke icin ne yaptiniz ne yapmak istiyosunuz sen ondan bahset,önce sen kendi belediyelerine bak icraat sifir asirma hat safhada.

19
7
yanıtYanıtla
YAZIK:

RANT DEYİP YAGMA DEYİP HEP HİZMETİ ENGELLER BU CİBİLİYETSİZLER.

5
18
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Ya birgit bizler oralıyız AKP her yaptığına bir kulp bulmaktan başka 100 senedir bu ülke için nereye bir çivi çaktınız Allah aşkına.

13
9
yanıtYanıtla
yeşil yol bahane siyaset şahane:

biz karadenzililer olarak yoluma dukunma diyoruz 100 yıldır yol hayalimizi kimse kıramaz lütfen köyümüze kasabamıza yaylamıza adam gibi yoldan gitmek gelmek bizimde hakkımız düble yollardan gelipte burada bize 8 metre yolu kimse çok göremez karışmayın yolumuza hizmet durdurulmaz desteklenir. insan yürüyemeyen tehlikeli yollardan bıktık adam gibi insana yakışır bakımlı yol istiyoruz kimse karşı çıkamaz hele yol üzerinden siyaset yapmayın lütfen bize bu yolu çok görmeyin çevreci doğacı diye

8
12
yanıtYanıtla
Artvinli:

Yol yapılmasına karşı değiliz ama doğayı mahfederek yol yapılmasına karşıyız. Buralar bizim evimiz. Karadenizin doğasından başka neyi var.

19
1
yanıtYanıtla
Bülent Ecevit AKPbitikvurguncuMobil-IOS:

Parsel parsel sattılar bu yurdu AKP iktidar olursa batar biteriz uyanın artık uyanın

11
9
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title