Haberler

Yeşil Şehirler Zirvesi

ANGİAD Başkanı Değer: "ANGİAD olarak hiçbir zaman şikayet etmedik. Biz hep 'üstümüze ne düşüyor, daha fazla ülkemize nasıl katkıda bulunuruz' diye düşündük"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, "ANGİAD olarak hiçbir zaman şikayet etmedik. Biz hep 'üstümüze ne düşüyor, daha fazla ülkemize nasıl katkıda bulunuruz' diye düşündük" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayesinde ANGİAD tarafından organize edilen "Yeşil Şehirler Zirvesi"nde konuşan Değer, birçok etkinlik düzenlediklerini fakat "Yeşil Şehirler Zirvesi"nin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Yeşil şehir kavramının sadece ağaçlardan oluşmadığını ifade eden Değer, bu kavramın kentsel dönüşümden, enerji kaynaklarının doğru kullanılmasına, su tasarrufundan ısı yalıtımına birçok başlıktan oluştuğunu dile getirdi.

Değer, bu şartları yerine getirerek insanlara daha çok katkı sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "ANGİAD olarak hiçbir zaman şikayet etmedik. Biz hep 'üstümüze ne düşüyor, daha fazla ülkemize nasıl katkıda bulunuruz' diye düşündük" diye konuştu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın da Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü ve geliştiğini ifade ederek, bunun kendilerini gururlandırdığını ve azimlerini artırdığını söyledi.

Üyelerinin yarıdan fazlasının inşaat sektöründe olduğunu dile getiren Aydın, yaklaşık 5 ay önce yeşil bina sertifikasını gündemlerine aldıklarını ve bu konuda Türk Standardları Enstitüsüne (TSE) öneride bulunduklarını bildirdi. Müteahhitlerin bu sertifika için Amerika ve İngiltere merkezli firmalara her yıl ciddi paralar ödediklerini vurgulayan Aydın, TSE'nin iki ay içinde önerilerini dikkate alarak sertifikayı Türkiye şartlarına uyarlayıp hizmete sunduğunu kaydetti.

Aydın, inşaat sektörünün en önemli maddelerinden birinin kentsel dönüşüm olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin en önemli hamlesi. Bu hamle büyük bir imar hareketi başlattı Türkiye'de. Bu büyük imar hareketi onlarca yıldır eskiyen, konforsuz, daha da önemlisi risk taşıyan yapıların yerine insanca, günümüzde modern koşullara uygun, yaşanacak mekanlar oluşturacaktır" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Barış Aydın Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title