Haberler

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri"Ne Başvurular Başladı

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından düzenlenen "Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri" için başvuru süreci başladı.

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından düzenlenen "Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri" için başvuru süreci başladı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, sürdürülebilir hayata katkılarıyla öne çıkan ve Türkiye'de Yeşil Nokta markasını kullanan firmaların katılımına açık düzenlenen ödüller bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek.

Sanayi kuruluşlarının çevre sürdürülebilirliğine katkılarını teşvik etmeyi amaçlayan ödüller için başvuru süreci, 11 Mayıs 2018'de sona erecek.

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün büyüyen ve güçlenen Yeşil Nokta ailesi üyelerinin çevre ile ilgili sürdürülebilir geri kazanım çalışmalarını kamuoyuna duyurmayı hedefliyor.

Ödül sürecine katılan ve belirlenen kriterleri en yüksek oranda sağlayan kuruluşların, yasal sorumluluklarının ötesinde gerçekleştirmekte oldukları örnek çalışmaları ödüllendirmek ve aynı zamanda piyasaya süren konumda olan tüm firmaları benzer çalışmalara özendirmek ve teşvik etmek de ödüllerin hedefleri arasında yer alıyor.

Sadece Yeşil Nokta kullanım sözleşmesi olan firmaların katılımına açık olan Yeşil Nokta Ödülleri, Atık Yönetimi Uygulamaları, Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltılarak Önleme Uygulamaları ve Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları kategorilerinde düzenleniyor.

Yarışmanın jürisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü, Ambalaj Sanayicileri Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü, ÇEVKO, Ekonomi Gazetecileri Derneği, İstanbul Sanayi Odası, Çevre ve Enerji Şube Müdürlüğü, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, TOBB Ambalaj Meclisi, Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü kuruluşlarının temsilcilerinden oluşuyor.

Başvurular, "www.yesilnoktaodulleri.org" internet sitesi üzerinden yapılabilir.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title