Haberler

Yeryüzü Doktorları Yardım İçin Filistin'e Gidiyor

Yeryüzü Doktorları Derneği'ne Üye 4 Doktor, İsrail Saldırılarına Maruz Kalan Filistin'e Yardım Etmek Ve Bölge Halkının Yaralarını Sarmak İçin Yarın Filistin'e Gidecek. Saat 07.50'de Atatürk Havalimanı'ndan Türk Havayolları'nın Tarifeli Uçağıyla Yola Çıkacak Doktorlar, Bölgede 5 Gün Kalacak Ve Dah...

Yeryüzü Doktorları Derneği`ne üye 4 doktor, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin`e yardım etmek ve bölge halkının yaralarını sarmak için yarın Filistin`e gidecek. Saat 07.50`de Atatürk Havalimanı`ndan Türk Havayolları`nın tarifeli uçağıyla yola çıkacak doktorlar, bölgede 5 gün kalacak ve daha sonra ihtiyaç tespitine göre Lübnan ve Suriye`ye gidecek. Grupta, Sakarya Milletvekili Dr. Süleyman Gündüz, Prof. Dr. Harun Cansız, Dr. Kerem Kınık ile Dr. Ali Adil Güneren yeralıyor. Grup, Filistin`deki El- Halil kentinde bulunan hastaneye giderek oradaki doktor eksiğinin giderilmesine bir katkıda bulunacak ve tıbbi destek verecekler.

¨YERYÜZÜ DOKTORLARI ORADA VE HERYERDE OLACAKTIR¨

¨Yeryüzü Doktorları: Orada ve Heryerde¨ sloganıyla yola çıkacak grup, yolculuk öncesi kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Sepetçiler Kasrı`nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yarın yola çıkacak 4 gönüllü doktor da hazır bulundu. Toplantıda konuşan Sakarya Milletvekili Dr. Süleyman Gündüz, ¨Son günlerde içinde bulunduğumuz coğrafyada insanlık dramları yaşanıyor. Bizler de yeryüzü doktorları olarak öncelikle Filistin ardından da Lübnan`daki insanlık trajedisi ile ilgili hassasiyet ortaya koyabilmek ve bir destek sunabilmek için gidiyoruz. Filistin`deki doktorlara destek vererek onların yüklerini hafifletmiş ve halkın yaralarını bir ölçüde sarmış olacağız.¨ diye konuştu. Lübnan`da savaş nedeniyle 600`den fazla insanın öldüğünü söyleyen Gündüz, özellikle de bu rakam içindeki çocukların payının 150 olduğunu belirtti. ¨Uygar dünya artık yeryüzündeki savaşları mutlaka durdurmalı ve duyarlılık sergilemelidir.¨ diyerek tüm ulusa seslendi. Hemen ülkeler arasında barış yapılması gerektiğine dikkat çeken Gündüz, ¨Biz ırk, renk, dil, din farklılıkları gözetmeksizin yeryüzünde nerede yardıma muhtaç insan varsa onların yanında olacağız. Yeryüzü doktorları orada ve heryerde olacaktır¨ dedi. Türkiye`de 1000`e yakın gönüllü üyesi bulunan dernek üyeleri 15 gün süresince önce Filistin`e ardından da Lübnan ve Suriye`ye gidecek. 4 kıtada ve içerisinde Sudan, Kongo, Hindistan, Kenya, Irak, Kosova, Guatemala, Endonezya ve Pakistan`ın da yeraldığı 10`dan fazla ülkede tıbbi ve insani yardım hizmeti veren, uluslararası adıyla `Doctors World Wide` adıyla anılan derneğin merkezi Manchester`de bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title