Haberler

Yeryüzü Doktorları Hem Tedavi Edecek Hem de Eğitecek

Yeryüzü Doktorları, sağlığına kavuşmayı bekleyen 60’a yakın üroloji hastasının ameliyatlarını gerçekleştirmek üzere yeniden Kenya’ya gitti.

Yeryüzü Doktorları, sağlığına kavuşmayı bekleyen 60'a yakın üroloji hastasının ameliyatlarını gerçekleştirmek üzere yeniden Kenya'ya gitti.

Dünyanın birçok ülke ve bölgesine insani yardım götüren Yeryüzü Doktorları, 2014 yılında Kenya Mombasa'da açtığı temsilcilik ile birlikte Kenya'nın sağlık hizmet kapasitesine katkı sağlamaya devam ediyor. Yeryüzü Doktorları, şimdi de Doç. Dr. Metin Öztürk'ün liderliğinde Kenya'ya uzman ürologlardan oluşan Gönüllü Sağlık Ekibi gönderdi.

SAĞLIK CİHAZI HİBE EDİLECEK

Kenya'da 16-24 Şubat tarihleri arasında görev yapacak Yeryüzü Doktorları Gönüllü Sağlık Ekibi, 60'a yakın üroloji hastasının ameliyatını gerçekleştirecek ve Tawfiq Hastanesi'ne operasyonlarda kullanılacak endoskopi cihazını hibe edecek. Ekip, aynı zamanda Seyyidah Fatimah ve Tawfiq Hastaneleri'ndeki yerel doktor ve sağlık personelini de eğitecek.

"KENYA'DAKİ VAKALARLA MÜCADELE EDECEĞİZ"

Yeryüzü doktorları, Türk Hava Yolları uçağıyla Kenya'ya hareket etti. Yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ekip lideri Doç. Dr. Metin Öztürk, "Bu sefer gideceğimiz ekip her türlü üroloji ameliyatını yapabilecek kapasitededir. Malzemelerimizi de ona göre ayarladık" diye konuştu.

Üroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Lüleci ise ikinci kez Kenya'ya gittiğini ifade ederek, buradaki bazı hekimlerin eğitilmesine katkıda bulunacaklarını bildirdi. Yeryüzü Doktorları Proje Yöneticisi Safa Şimşek de uzman bir ekiple Kenya'daki vakalara müdahale edeceklerini anlatarak, "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) partnerliğiyle bu projeyi yürütüyoruz. Özellikle tıbbi malzemelerin temini konusunda onların desteğini aldık" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Öztürk Kenya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title