Haberler

DİYARBAKIR - "Yeryüzü Doktorları" sağlık çalışanlarına moral için "destek kiti" dağıttı

Güncelleme:

Dicle Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, koronoavirüs sürecinde özveriyle çalışan 140 sağlık personeline gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan kit hediye etti.

Dicle Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, koronoavirüs sürecinde özveriyle çalışan 140 sağlık personeline gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan kit hediye etti.

Yeryüzü Doktorları tarafından başlatılan "Sağlık çalışanları motivasyon kiti" projesi kapsamında kentte pandemi hastanesi olarak belirlenen Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi'nde görevli 140 sağlık çalışanına gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan kit dağıtıldı.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Dicle Genç Yeryüzü Doktorları gönüllülerinin hazırladıkları temel kişisel ihtiyaçları içeren kitleri hastane personeline ulaştırdığını söyledi.

Yeni tip kronavirüs (Kovid-19) sürecinde görev alan sağlık çalışanları için bu kitlerin küçük de olsa moral olduğunu aktaran Prof. Dr. Akdağ, "Yeryüzü Doktorları ekibine oluşturdukları bu farkındalık ve destekleri için hastanem adına teşekkür ediyorum." dedi.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar da Dicle Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüsü olduğunu belirterek organizasyon içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aktar, "Arkadaşlar Türkiye çapında böyle bir organizasyon yaptılar. Bizim de kendi üniversitemiz kapsamında bulunan tıp fakültesi ve diş hekimliği öğrencileriyle pandemi hastanesinde çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik herkesi kapsayacak şekilde özel kişisel ihtiyaçlarını içeren kitler hazırladılar. 140 sağlık çalışanımıza ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

Dicle Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Aişegül Özmen ise Kovid-19 pandemisi süresince sağlık çalışanlarının büyük mücadele verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sağlık personelleri için hazırladığımız kitlerde kahve, poşet çay, kuruyemiş, sakız, şeker, kalem, havlu, yastık, telefon kılıfı, bardak, poşet gibi temel ihtiyaçlardan oluşan ürünler bulunuyor. Projemiz 19 ilde 27 üniversitede gerçekleştiriliyor. 3 bini aşkın sağlık çalışanına bu kiti dağıtacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title