Haberler

Yerlikaya ve Kesici TBMM'de Kayıt Yaptırdı

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, 'CHP'nin Daha Yüksek Oy Almasını Bekliyordum, Öyle Olmamıştır Ama Oylarını Artırmıştır. Demek Ki CHP, Anamuhalefet Görevini Yapmaya Devam Edecek' Dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, ''CHP'nin daha yüksek oy almasını bekliyordum, öyle olmamıştır ama oylarını artırmıştır. Demek ki CHP, anamuhalefet görevini yapmaya devam edecek'' dedi.

23. dönem parlamentosunda çalışma yapacak olan mileltvekilleri parlamentoya kayıtlarını yaptırmayı sürdürüyor. TBMM'de milletvekili kaydını yaptıran Kesici, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Bir gazetecinin, '' Seçim sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? CHP'nin çok düşük bir oy oranıyla geldiği görülüyor. Bu sizi hayal kırıklığına uğrattı mı?'' sorusuna Kesici, ''Hayır'' dedi. Kesici, 22 Temmuz'da yapılan seçimlerin gayet rahat şartlarda geçtiğini, seçime katılma oranının yüksek olduğunu,

hiçbir büyük hadisenin meydana gelmediğini söyledi. Bunun, Türk demokrasisi açısından sevindirici olduğunu vurgulayan Kesici, ''Halkın iradesi yansımıştır. Gerekçeleri farklı ve çeşitli olabilir. Netice itibariyle halkımız bir değerlendirme yapmıştır. Bu değerlendirmeye göre AK Parti, en azından benim beklediğimden çok yüksek oy almıştır. Oy veren vatandaşlarımız ile AK Parti yöneticilerini ve seçilmiş milletvekillerini tebrik ediyorum'' diye konuştu. CHP'nin hesaplamalarına ve analizlerine göre daha

yüksek oy almasını beklediğini ifade eden İlhan Kesici, ''Öyle olmamıştır, ama oylarını artırmıştır. Demek ki CHP, anamuhalefet partisi görevini yapmaya devam edecektir'' dedi. MHP ve bağımsız milletvekillerini de kutlayan Kesici, önümüzdeki süreçte daha derli toplu bir yönetim ve Türkiye görmek istediklerini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Kesici, TBMM çatısından 1999 yılında ayrıldığını hatırlatarak, ''Aradan 8 yıl geçtikten sonra yeniden geldik. Yeniden TBMM çatısı altında bulunmaktan memnunum. Dünyanın her tarafında parlamenterlik saygı değer bir iştir. Türkiye'de de teker teker parlamenterler ve şahıslar olarak inşallah TBMM'nin saygınlığını daha da artırmış oluruz. Seçim sonuçlarının vatanımıza, milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize hayırlı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, ''Partiniz milletvekili Nesrin Baytok, bundan sonraki hedeflerinin yüzde 47 olduğunu söyledi. Siz de CHP için böyle bir hedef koyuyor musunuz?'' sorusuna Kesici, ''Şimdiden çok erken görürüm'' karşılığını verdi. Kesici, ''Abdullah Gül, AK Parti'nin yeniden cumhurbaşkanı adayı gibi görünüyor. CHP'nin tavrı ne olacak? Oylamaya katılacak mısınız?'' sorusuna ise şu cevabı verdi:

'''Gibi' bölümü kalktığı andan itibaren ona göre bir pozisyon belli olmuş olur. 'Gibi' halinde bir şey söylemem. 'Gibi' bir ortadan kalksın, netlik kazansın, o zaman bu kişisel değerlendirmeden ziyade partisel değerlendirme yapılmış olur. Partisel değerlendirmeye bağlı olmak üzere de kendi kanaatlerimizi, partisel değerlendirmede ifade etmiş oluruz. Sonra da partiyle birlikte hareket ederiz.''

''DSP, seçimden sonra CHP'den ayrılma kararı aldı. CHP'de muhalif sesler ortaya çıktı. Siz nasıl görüyorsunuz? Geleceğe yönelik bir düşünceniz var mı? Bu çatı altında devam edecek misiniz?'' sorusu üzerine de Kesici, ''Elbette... Ne demek. Sorunun zarafetini az buldum ben. 'Bu çatının altında devam edecek misiniz?' bölümünü zarif bulmadım. CHP bizim yeni siyasi ailemizdir. CHP'ye girerken benim fikri katkıma ihtiyaç hasıl olduğu ifade edildi. Ben de öyle görüyorum. Benim yapmam gereken en yüksek katkıda

bulunmaktır. Hem Türk demokrasisine hem CHP'ye'' dedi.

HAMZA YERLİKAYA MECLİSTE EL ENSE ÇEKMEYECEK

AK Parti'den Sivas Milletvekili seçilen Hamza Yerlikaya da milletvekilliği kaydını yaptırdı. 50 YTL vererek milletvekili rozeti alan Yerlikaya, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerlikaya, heyecana alışık olduğu için bugün fazla heyecanlanmadığını söyledi. Bugüne kadarki çizgisinin, 'tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek toprak' olduğunu dile getiren Yerlikaya, ''İnşallah Allah utandırmaz'' dedi. Bugüne kadar getirdikleri misyonu bundan sonra da güzel bir şekilde devam ettirmek için

elbirliğiyle çalışacaklarını anlatan Hamza Yerlikaya, ''Siyasette neler yapacaksınız?'' sorusuna ''Zamanı gelince göreceğiz'' karşılığını verdi. Yerlikaya, ''Siyasetçi olarak mindere çıkacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''Bunu zaman gösterecek. Şimdiki gündemimiz siyaset. Siyasette başarılı olmak. Siyasetle halkımıza, ülkemize hizmet etmektir'' diye konuştu.

''Dana bağı, bohçalama geride mi kaldı?'' diyen gazeteciye Yerlikaya, bunu zamanın göstereceğini söyledi. Milletvekili Yerlikaya, 'Benim dokunulmazlığım var' diyerek, rakibinizin size dokunmasını engelleyecek misiniz?'' sorusuna da gülerek iyi bir espri olduğunu söyledi. İnsanlarla aralarına set kuracak bir düzen kurmadıklarını belirten Yerlikaya, halkın içinden geldiklerini, halka elbirliği içinde, onların duaları ve sevgileriyle hizmet edeceklerini kaydetti.

''Biz buraya el ense çekmeye, kavga etmeye, huzuru bozmaya değil, spor ahlakını yansıtmaya, spor kültürünü almış bir sporcu olarak, uzlaşmacı ve konuşabilen bir toplum için geldik. El enseler falan minderde kaldı'' diyen Hamza Yerlikaya, el ense çekmenin sportif bir faaliyet olduğunu, bundan sonra konuşarak anlaşacaklarını belirtti.

''Siyasi rakipleriniz sizden tedirginlik duyar mı?'' sorusuna ise Yerlikaya, ''Niye hissetsinler ki... Burada ben beden gücünü değil, beyin gücünü kullanacağım. Benim için muhalefet ya da iktidar, insana insan diye bakarım. Bizim AK Parti olarak çizgimiz belli. Herkesle dostuz'' cevabını verdi.

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title