Haberler

Yerli ve yabancı 16 öğretmen ile Bu Dünya Bizim diyerek projelerine başladılar

Güncelleme:

Avrupa Birliğinde ve Türkiye'de her yıl daha fazla öğretmenin dâhil olduğu eTwinning projeleri içerisinde Emine Karahan ve Nurgül Bal Soy'un kuruculuğunu yaptığı Bu Dünya Bizim – This World is Ours projesinde Ankara, Aydın, Çorum, Elazığ, Erzurum, Giresun, İstanbul, Konya, Ordu illerinden 10, Arnavutluk, Azerbaycan, Letonya, Romanya, Ürdün ülkelerinden ise 6 öğretmen yer almaktadır.

Bu Dünya Bizim – This World is Ours projesi, insanların yaşamlarını sürdürebilmek için muhtaç olduğu kaynakları bilinçsizce tüketmesi, yaptığı faaliyetler ve bilinçsiz davranışları sonucunda bilerek veya bilmeyerek yaşadığı çevreye zarar vermesi ve kirletmesi birçok çevre sorununu da beraberinde getirmiştir.

Hatta bu sorunlar büyüyerek küresel ısınma, iklim değişikliği, çölleşme gibi gelecek nesilleri de etkileyecek derecede olumsuz sonuçlara yol açmaktadır. Bu sorunlara çözüm bulabilmek için sorunların farkına varılması ve neler yapılabileceği konusunda bilinçli bir şekilde hareket edilmesi gerekmektedir.

Projenin amacı; çevre bilinci gelişmiş, çevreye duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak; öğrencilerin çevre ile ilgili faaliyetlere aktif olarak katılımını sağlamak; yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk sahibi olma gibi temel değerlerimizin önemini fark ettirmektir. Öğrencilerin kendisini farklı yollarla ifade edebilmesi ve her geçen gün hayatımızın biraz daha içinde olan teknolojik gelişmeleri yeterli düzeyde kullanabilmesi ve bunu eğitim hayatına dâhil edebilmesidir.

Bu Dünya Bizim projesi Ekim ayında öğrencilerle birlikte Tarım ve Orman Bakanlığının "Geleceğe Nefes Ol" kampanyasında ağaç dikerek başladılar. Daha sonrasında CodeWeek haftasına dâhil olup Mükemmellik Sertifikası kazandılar, en son olarak Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu'nda (UPUES 21) projelerinden elde ettikleri bilimsel verileri bildiri olarak sunmuşlardır. Proje öğretmen ve öğrencileri mayıs ayında ortak bir e-kitap çıkararak elde ettikleri verileri toplu bir hale getirerek projelerini sonlandıracaklardır.

Bu Dünya Bizim – This World is Ours projesini yürüten öğretmenler; Emine Karahan, Nurgül Bal Soy, Abdullah Yılmaz, Arzu Sezgin Saf, Aslı Beyza Garipoğlu, Çiğdem Çermeli Ceylan, Harun Yalçın, Özge Şeker, Sibel Uz, Şerife Genç, Aida İsmayılova, Ali Dbabi, Helena Schuster, Mairita Smeltere, Terane Yusifova, Valbona Reçi'dir.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title