Haberler

Yerli Bankaların Satılmasına Tepki

Balıkesirli Bir Vatandaş, Yabancılara Satılan Bankaların Kredi Kartlarının Kullanılmaması İçin Kampanya Başlattı.

Balıkesirli bir vatandaş, yabancılara satılan bankaların kredi kartlarının kullanılmaması için kampanya başlattı.

Balıkesir'de, astsubaylıktan emekli olan Mustafa Koçal, Oyakbank'ın ardından Halkbank'ın da yabancılara satış için sırada bekletildiğini, yerli bankaların bu şekilde yabancılara satılmasının yarnlış olduğunu belirterek, bu ekonomi politikasına tepki gösterdi. Türk bankalarının yüzde 45'inin yabancılardın eline geçtiğini söyleyen Mustafa Koçal, bankaların kar artışlarının ise yüzde 94'lere ulaşmış olmasının çok dikkat çekici olduğunu kaydetti. Bir vatandaş olarak bankaların yabancı sermayaye satılmasına karşı oldugğunun altını çizen Koçal, "Biz Türk milleti olarak yabancılara satılan bankalara para kazandırıyoruz. Bizim sırtımızdan kazandıkları paraları ülkelerine götürmelerine göz yumuyoruz. Milliyetçilik söylemle olmaz, icraatla olur. Bİzler millet olarak buna dur diyelim" dedi.

Emekli vatandaş Mustafa Koçal, üzerinde, "Yabancılara satılan bankalarla işlem yapmayalım", "Yabancılara satılan bankalardaki paramızı geriye çekelim", "Yabancılara satılan bankaların kredi kartlarını kullanmayalım", "Yabancı bankaların kredi kartlarını iptal edelim", "İlk adımı Balıkesir'de biz atalım" yazılarının bulunduğu onlarca el ilanını sokakta vatandaşlara dağıttı.

(YU-MŞ)

26.06.2007 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title