Haberler

Yerelde Kadın Aday Sıkıntısı

Partiler, Milletvekili Seçimlerinin Aksine, Yerel Yönetimlerde Belediye Başkanlığı İçin Yerel Siyaseti Bilen Kadın Aday Bulmakta Zorlanıyorlar.

Partiler, milletvekili seçimlerinin aksine, yerel yönetimlerde belediye başkanlığı için yerel siyaseti bilen kadın aday bulmakta zorlanıyorlar.

Bu konu, iktidar partisi AKP’de de sorun oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, bir süre önce "Kadın aday adayı havuzu oluşturun. Seçilebilecek isimleri belirleyin, seçimler yaklaşırken sıkıntı çekmeyelim" talimatı vermişti. Buna rağmen uygun aday bulmakta zorluk çekiliyor. Şimdiye kadar AKP’ye bir büyükşehir, beş il, 50 ilçe ve 500 üzerinde belediye meclis üyeliği için kadın aday başvurdu. AKP’den bir yetkili, kadınların başvurularının tüm partilerde az olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kota konsaydı, tüm partiler kotanın altında kalabilirdi. Başvuruların azlığının nedeni, belediye başkanlığının kadınları korkutması. İhaleler, alım satım işleri, kadınları korkutuyor. ’Mafya-çete bulaşıyor biz baş edemeyiz’ diyorlar. Yereldeki erkeklerin tavırlarının da bunda etkisi var. Akçeli işlerle başa çıkamamaktan çekiniyorlar. Ama aynı kadınlar, milletvekili olma önerisini kabul ediyorlar. Çünkü daha az riskli olduğunu düşünüyorlar."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title