Haberler

YTB, TEKNOFEST'e özel "Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar" kitabı hazırladı

Güncelleme:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Azerbaycan TEKNOFEST-2022 çerçevesinde "Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar" isimli kitap hazırlayarak Azerbaycan Türkçesi'nde yayınlandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Azerbaycan TEKNOFEST-2022 çerçevesinde "Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar" isimli kitap hazırlayarak Azerbaycan Türkçesi'nde yayınlandı.

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kapılarını açıyor. 26-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan TEKNOFEST, dünyanın dört bir yanından misafirlerini ağırlayacak. Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi adına önemli bir mihenk taşı olan TEKNOFEST'te binlerce genç hayallerine kavuşma imkanı buluyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da gençlerin heyecanına her yıl ortak oluyor. Daha önceki yıllarda yurt dışından gençlerin TEKNOFEST'e katılımını sağlayan YTB, Bakü'de gerçekleştirilecek etkinlik için de "Her Uşaq Bir Çınardır" projesi çerçevesinde özel bir çalışmaya imza attı. Azerbaycan Gençliğe Yardım Fondu ile işbirliği yapılarak hazırlanan proje çerçevesinde Türk-İslam medeniyetinde yetişen bilim insanlarının tanıtılması amaçlanıyor. İki kardeş ülkenin ortak kültürel ve bilimsel değerlerinin genç nesillere aktarılmasını hedefleyen "Her Uşaq Bir Çınardır" projesi çerçevesinde şimdiye kadar Türk-İslam ortak mirasına katkı sunan bilim insanlarını anlatan 15 çocuk kitabı hazırlandı. Azerbaycan Türkçesi'ne tercüme edilen kitapların basımı sağlandı. Söz konusu projenin devamı niteliğinde olan bir diğer proje ile de Azerbaycan TEKNOFEST-2022'ye özel "Göklere İmza Atanlar: Selçuk Bayraktar" isimli kitap hazırlanarak Azerbaycan Türkçesi'nde yayınlandı. Hazırlanan kitap, Bakü'de gerçekleştirilecek festivalde yerini alacak ve Azerbaycanlı gençlere ilham kaynağı olacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Selçuk Bayraktar Azerbaycan Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title