Haberler

Yerel Üreticiler Batmanda Mağaza Kuracak

Güncelleme:

Batmanda bir araya gelen Yerel Esnaflar Kooperatifi, satış mağazası kurarak yerel esnaf ve tüketicilere hizmet edecek.

Batmanda YEK faaliyetlerine başladı

Kısa süre önce kurulan Yerel Esnaflar Kooperatifi (YEK), ilk somut çalışmasına başlıyor.

Yardımlaşma ilkesine dayanarak, insanların ekonomik ve sosyal dayanışma oluşturarak daha büyük bir güç oluşturmasını sağlayan bir tür ortaklık amacıyla oluşturulan YEK, kendi bürolarında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Köydeki üretimden kentteki pazara bir oluyoruz, YEK oluyoruz" sloganı ile oluşturulan Yek kooperatifi tüm esnaflar ile birleşerek kent merkezinde toptan satış mağazalarını kuruyor.

Böylece maliyetleri azaltıp, büyük pazarlar oluşturarak tekel sermayelerine karşı rekabet edilebilirliğin koşullarını oluşturuyor.

Kendi bürolarında yaptıkları basın toplantısı ile toptan satış mağazalarında emek ve ürünlerin kendi gerçek değerini bulması için birleşme çağrısı yapıldı.

Yapılan basın toplantısına görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Batman Belediyesi Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, Belediye Meclis Üyeleri ve kooperatifin yöneticileri katıldı.

"AMACIMIZ YEREL ESNAFI KALKINDIRABİLMEK"

Toplantıda konuşan görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir,'' Yerel Esnaflar Birliği'nin kuruluş amacının Batman yerelindeki küçük esnafımızı büyük süper marketlerle rekabet ortamının sağlanması amacı gütmektedir. Buradaki amacımız yerel esnafı kalkındırabilmek. Üreten üreticilerden ürünlerini alarak onlar için bir pazar oluşturabilmek. Maalesef bu süper marketlerin elde ettiği imkanları küçük marketlerimiz elde edemiyor ve büyük marketlerle rekabet edemiyor'' diyerek ortaya haksız bir rekabetin çıktığını söyledi.

"YEK ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM"

Yerel esnafların bu kooperatif çatısı altında birleşmesiyle süper marketlerle rekabet edebilecek güce sahip olabileceğini belirten Özdemir, '' Bunun için bu kooparatife büyük bir sahiplenmeyle üye olmamız gerekiyor. Yerel esnafımıza sesleniyorum, gelin büyük marketlerle rekabet edebilmek için, küçük esnafımızı koruyabilmek için Yerel Esnaflar Kooperatifi çatısı altında birleşelim'' dedi.

Ardından Sabri Özdemir, Hürriyet Kaytar ve Belediye Meclis Üyeleri imza atarak kooperatife üyeliklerini yaptı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title