Haberler

Yatırımlarda En Büyük Pay Tarıma

Kahramanmaraş'ta 2012 yılı içerisinde tarım sektörüne 119 milyon 740 bin 684 TL yatırım yapılacak.

Kahramanmaraş 2012 yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Toplantısı Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında gerçekleştirildi. Resmi kurum ve kuruluşlarla, belediyelerin yaptıkları yatırımların değerlendirildiği toplantıda, karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları konuşuldu.

2012 yılı yatırımlarına ilişkin bilgilerin verildiği toplantıda, il genelinde toplam 382 proje üzerinde çalışıldığı belirtildi. Toplam tutarı 3 milyar 256 milyon 757 bin 929 TL olan yatırımlara 2012 yılında ayrılan ödeneğin ise 317 milyon 599 bin 758 TL olduğu bildirildi.

Yatırım tabloları incelendiğinde en fazla ödenek 119 milyon 740 bin 684 TL ile tarım sektörüne ayrıldı. Tarımı 65 milyon 841 bin 759 TL ödenekle eğitim ve 42 milyon 22 bin TL ödenekle madencilik sektörü izledi.

Kamu yatırım projeleri için 2012 yılı birinci dönem sonu itibariyle toplam 24 milyon 563 bin 650 TL olup harcama yapılırken, bu rakamla toplam ödeneğin yüzde 8'i yatırıma dönüştü. 2012'nin ilk döneminde en fazla yatırım harcaması yapılan sektör ise 9 milyon 76 bin 511 TL ile eğitim sektörü oldu.

Öte yandan 2012 yılında yürütülen 382 projeden, 5'i tamamlanırken, 266 proje üzerinde çalışmalara devam ediliyor. 42 proje ihale aşamasına gelirken, 69 projeye ise henüz başlanamadı. 382 projenin sektörlere dağılımı incelendiğinde ise yüzde 31'lik kısmı tarım, yüzde 29'luk kısmı diğer kamu hizmetleri, yüzde 13'lük kısmı ulaştırma, yüzde 12'lik kısmı eğitim ve yüzde 15'lik kısmı ise diğer sektörler oluşturuyor.

Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı, Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Servet Güngör, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge müdürleri ve il müdürlerinin katıldığı toplantıda, daha sonra kurumlar, yatırımları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title