Haberler

Yahyalı'da 'Mili İrade Bekçileri' Meydanda

15 Temmuz darbe girişimini seyreden günlerde ülke genelinde meydanları dolduran milyonlarca vatandaş gibi Yahyalı’da da binlerce vatandaş meydanlardaki milli irade nöbetine devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişimini seyreden günlerde ülke genelinde meydanları dolduran milyonlarca vatandaş gibi Yahyalı'da da binlerce vatandaş meydanlardaki milli irade nöbetine devam ediyor.

Ülke genelinde birlik beraberlik içerisinde devam eden milli irade ve demokrasi nöbetinin beşinci gününde Yahyalı Cumhuriyet Meydanı da milli irade nöbeti için dolup taştı.

Cumhuriyet Meydanında yapılan Milli İrade nöbeti programı, 15 Temmuz darbe girişimine engel olmak amacıyla büyük bir fedakarlıkla çalışan emniyet güçleri ve darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen sivil vatandaşlardan hainlerin saldırıları sonucu şehit olanlar için okunan hatmi şerif duasıyla başladı. Yapılan dualara binler hep birlikte amin dedi.

15 Temmuz gününden itibaren vatandaşlarla birlikte Demokrasi Nöbeti tutan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yaptığı konuşmada vatandaşları 'Milli iradenin bekçileri, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.' sözleriyle selamladı. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin ismini 'Milli İrade Meydanı' olarak değiştirdikleri meydanda, birlik ve beraberlik içerisinde toplandıklarını belirten Başkan Öztürk; "Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet için milli iradenin orgeneralleri hoş geldiniz. Mili iradenin oramiralleri, korgeneralleri, tuğgeneralleri, albayları, yarbayları hoş geldiniz. Darbeye dur diyen yiğit Yahyalılılar hepiniz hoş geldiniz." dedi. Tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarına, bütün Yahyalı Halkına ve özellikle hanımlara teşekkür eden Başkan Öztürk konuşmasını şöyle sürdürdü; "Beş gündür bu meydanda hem üzüntümüzü hem de hain girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı sevincimizi ifade ediyoruz. Allah'ın emri olarak hepimiz kardeşiz. Şu ana kadar hiçbir taşkınlığımız olmadı bundan sonrada olmayacak. En ufak bir rahatsızlığa sebebiyet vermemizi ve bize yakışanı yapmamamızı rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin akabinde Diyanet İşleri Başkanlığının attığı adımları gündeme getiren Başkan Öztürk; "Darbe girişiminde bulunan ve çatışmalarda öldürülen hainlerin cenaze namazını kıldırmayacağım ve kıldırılmayacak diyen Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'e bu meydandan tekrar tekrar teşekkür ediyorum." dedi.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de milli irade programında vatandaşlara hitap etti. Vatandaşları hürmetle selamlayarak, dua eden hocalara ve hislerine tercüman olan Belediye Başkanı Esat Öztürk'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Esen; "Askerlikte bir kural vardır; verilen emir, ancak o emri verenin ikinci bir emri ile ortadan kalkar. Bu meydanlarda milli irade ve demokrasi nöbetini Cumhurbaşkanımız bizlere verdi. Yeniden emir alıncaya kadar bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz. 240 vatan evladını şehit verdik. Eğer o hainler amaçlarına ulaşabilselerdi daha fazla insanımızı kaybedecektik. Bu yüzden bizde bazı zahmetlere katlanalım. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu meydanlarda dualarımızla tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Program coşkulu şekilde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve gözyaşları içerisinde edilen dualarla devam etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Esat Öztürk Yahyalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title